Αφγανιστάν: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση που ανακοίνωσαν οι Ταλιμπάν

ο υπουργός Εσωτερικών αναζητείται από το FBI

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση που ανακοίνωσαν οι Ταλιμπάν - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τη μεταβατική κυβέρνηση στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, το καθεστώς των Ταλιμπάν. Επικεφαλής της κυβέρνησης είναι ο Μουλάς Μοχάμεντ Χασάν Ακχούντ, ένας από τους ιδρυτές της οργάνωσης.

Στα δεξιά ο σημερινός πρόεδρος των Ταλιμπάν. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1999 / AP Images

Αντιπρόεδρος θα είναι ο Μουλάς Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ, ο οποίος είναι συνιδρυτής της οργάνωσης και θεωρείται «νούμερο ένα» την ιεραρχία των Ταλιμπάν.

Ο αντιπρόεδρος των Ταλιμπάν, Μουλάς Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ / AP Images

Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Αμίρ Χαν Μουτάκι και αντίστοιχα υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ο Σεραχουντίν Χακάνι που αναζητείται από το FBI. Ως υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας ορίστηκε ο Μουλάς Γιακίμπ.

Οι δεσμεύσεις των Ταλιμπάν - Τι ανακοίνωσαν

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, οι Ταλιμπάν δεσμεύτηκαν για την αποχώρηση από τη χώρα όσων Αφγανών το επιθυμούν, αρκεί να έχουν τα νόμιμα χαρτιά και βίζες.

Όπως δήλωσαν, επιθυμούν καλές σχέσεις με τη διεθνή κοινότητα, ωστόσο δε θα ήθελαν παρεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική της χώρας. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν πίσω από τους Ταλιμπάν είναι το Πακιστάν, απάντησαν πως αυτό είναι προπαγάνδα 20 ετών. «Παλέψαμε για το Αφγανιστάν και για το Ισλάμ, για την πατρίδα μας. Εκπροσωπούμε κάθε μέρος, πόλη και χωριό του Αφγανιστάν» δήλωσαν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top