Νέα Ζηλανδία: Σε κρίσιμη κατάσταση οι τρεις από τους επτά τραυματίες

Η πρωθυπουργός προανήγγειλε νέο αντιτρομοκρατικό νόμο

Βίντεο από την επίθεση εξτρεμιστή σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Ζηλανδία/ AP

Συνολικά επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση ισλαμιστή εξτρεμιστή εναντίον πελατών σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Όκλαντ χθες Παρασκευή, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως έκανε γνωστό η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντέρν.

Νέα Ζηλανδία: Εξτρεμιστής μαχαίρωσε πελάτες σε σουπερμάρκετ

Η κυρία Αρντέρν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τον δράστη της επίθεσης, υποστηρικτή της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), διευκρινίζοντας πως δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί το όνομά του εξαιτίας δικαστικής εντολής.

Χθες, η κεντροαριστερή πρωθυπουργός είπε πως ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών μέσα σε ένα λεπτό αφού εξαπέλυσε την επίθεση με μαχαίρι, καταγόταν από τη Σρι Λάνκα, ζούσε στη Νέα Ζηλανδία από το 2011 και ήταν πρόσωπο γνωστό «σε πολλές υπηρεσίες» ασφαλείας που τον «παρακολουθούσαν στενά» επί πέντε χρόνια.

Νέα Ζηλανδία: Νέος αντιτρομοκρατικός νόμος μετά την επίθεση στο Όκλαντ        

Η Τζασίντα Αρντέρν δεσμεύθηκε επίσης σήμερα ότι θα αλλάξει η αντιτρομοκρατική νομοθεσία στη χώρα, την επομένη της επίθεσης σε εμπορικό κατάστημα που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άνθρωποι και να σκοτωθεί ο δράστης.

Ο άνδρας που διέπραξε την επίθεση, υπήκοος της Σρι Λάνκα, έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών στην πόλη Όκλαντ χθες Παρασκευή, μέσα σε ελάχιστο χρόνο αφότου διέπραξε την επίθεση.

Στο κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας έχει κατατεθεί σχέδιο νόμου που μετατρέπει σε ποινικό αδίκημα τον σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών. Η κυρία Αρντέρν υποσχέθηκε ότι θα εγκριθεί μέσα στον μήνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top