Αφγανιστάν: Αμερικανική ρουκέτα χτύπησε καμικάζι που ετοίμαζε επίθεση

Σημαντική ποσότητα εκρηκτικών μέσα στο αυτοκίνητό του

Τα διεθνή πρακτορεία επιβεβαιώνουν ότι οι Αμερικανοί ήταν αυτοί που εξουδετέρωσαν με drone έναν επίδοξο καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους Χορασάν. 

Αφγανιστάν: Χτύπημα των ΗΠΑ κατά του ISIS-Κ η νέα έκρηξη στην Καμπούλ

Εκτόξευσαν ρουκέτα με στόχο καμικάζι του ISIS-K που σχεδίαζε νέο χτύπημα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Τον χτύπησαν μέσα στο αυτοκίνητό του. Αξιωματούχος του στρατού δήλωσε στο κανάλι CBS ότι ο στόχος επλήγη και ότι σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ αμάχων.

Πρόσθεσε ότι οι εκρήξεις υποδηλώνουν την παρουσία σημαντικής ποσότητας εκρηκτικών μέσα στο αυτοκίνητο. Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν επίσης επιβεβαίωσε ότι το αμερικανικό πλήγμα εξουδετέρωσε ύποπτο βομβιστή που επέβαινε σε αυτοκίνητο.

Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ρουκέτα έπληξε μια κατοικία κοντά στο αεροδρόμιο, αλλά ακόμη δεν είναι γνωστό αν τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Μπάιντεν: Θα υποδεχτεί τα φέρετρα με τα λείψανα των Αμερικανικών στρατιωτών

Το πρακτορείο Sputnik, επικαλούμενο μαρτυρίες στην αφγανική τηλεόραση, είπε ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά και τέσσερις τραυματίστηκαν.

Η στιγμή που ο Μπάιντεν «έσπασε» μπροστά στις κάμερες

O πρόεδρος Μπάιντεν πληρώνει το τίμημα στις δημοσκοπήσεις για τους χειρισμούς του στην κρίση στο Αφγανιστάν. Ο δείκτης αποδοχής του έπεσε στο 41%. Αυτό σημαίνει ότι το 55% δεν αποδέχεται τον Αμερικανό πρόεδρο.

Η θητεία του αντιμετωπίζει κρίση, με τη φωτογραφία του, στην οποία έχει σκύψει το κεφάλι, να φέρει τίτλους στα μέσα ενημέρωσης όπως «Ο Τζο Μπάιντεν έχει αίμα στα χέρια του και η προεδρία του δε θα συνέλθει».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top