Αφγανιστάν: Έφτασε στην Καμπούλ ο Έλληνας πρέσβης στο Ισλαμαμπάντ

Γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού δύο μεταφραστών

Στην Καμπούλ έφτασε με ασφάλεια σήμερα το πρωί ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ισλαμαμπάντ Ανδρέας Παπασταύρου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο πρέσβης μας στο Ισλαμαμπάντ, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, μετέβη στην Καμπούλ, προκειμένου να συντρέξει επί τόπου στις προσπάθειες απεγκλωβισμού ατόμων ελληνικού ενδιαφέροντος.

Στη «φωτιά» της Καμπούλ με εντολή Δένδια ο Έλληνας πρέσβης στο Πακιστάν

Πρόκειται για δυο Αφγανούς μεταφραστές που συνεργάστηκαν με τον Ελληνικό Στρατό και για τις οικογένειές τους, σύνολο 10 άτομα. 

«Ο Έλληνας Πρέσβης στο Ισλαμαμπάντ, Ανδρέας Παπασταύρου, κατόπιν οδηγιών μου θα μεταβεί στην Καμπούλ, υπό τον όρο ότι οι συνθήκες ασφαλείας το επιτρέπουν, προκειμένου να συντρέξει στις προσπάθειες απεγκλωβισμού ατόμων ελληνικού ενδιαφέροντος» έγραψε χθες στο Twitter ο Νίκος Δένδιας. 

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, δόθηκε εντολή σε πρεσβείες μας σε κράτη-μέλη ΕΕ και Ουάσιγκτον, όπως ζητηθεί από Ευρωπαίους εταίρους και τις ΗΠΑ να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στον Έλληνα πρέσβη από τις επί τόπου πρεσβείες τους.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top