Τζέφρι Επστάιν: Αγωγή κατά του πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Αμερικανίδα τον κατηγορεί ότι ασέλγησε σε βάρος της όταν ήταν ανήλικη

Αγωγή κατά του πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν ανήλικη, κατέθεσε τη Δευτέρα η Βιρτζίνια Τζιουφρι, η οποία είχε πέσει θύμα του κυκλώματος που είχε δημιουργήσει ο Τζέφρι Επστάιν. 

Πρίγκιπας Άντριου: Συναντήθηκε με το δεξί χέρι του Έπσταϊν μέσα στο παλάτι

Στην αγωγή υποστηρίζεται πως ο Δούκας του Γιορκ, δεύτερος γιος της βασίλισσας της Αγγλίας, είναι «ο ένας από τους ισχυρούς άνδρες» που την είχε εκμεταλλευτεί σεξουαλικά από το 2000 ως το 2002 και από την ηλικία των 16 ετών. 

πρίγκιπας Άντριου

Ο πρίγκιπας Άντριου

Η Τζιούφρι υπήρξε θύμα κυκλώματος διακίνησης ανθρώπων για σεξ, για το οποίο είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν. Η αστυνομία τον είχε συλλάβει και είχε καταδικασθεί σε πολλά χρόνια κάθειρξη. Το καλοκαίρι του 2019 βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του στο Μανχάταν και όπως έγινε γνωστό έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του. 

Χάνει 291.000 ευρώ ο πρίγκιπας Άντριου λόγω του σκανδάλου Έπσταϊν

Επστάιν

Ο Τζέφρι Επστάιν

Ο πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, κατηγορείται ότι «επιτέθηκε σεξουαλικά» στην τότε ανήλική Τζιούφρι τρεις φορές: στο Λονδίνο στο σπίτι μιας πολύ στενής φίλης του Επστάιν, της Ζισλέν Μάξγουελ , και στις ιδιοκτησίες του επιχειρηματία στη Νέα Υόρκη και στις Παρθένες Νήσους.

Η Τζιούφρι

Η Βιρτζίνια Τζιούφρι

«Θεωρώ τον πρίγκιπα Άντριου υπεύθυνο γι' αυτό που μου έκανε. Οι ισχυροί και οι πλούσιοι δεν εξαιρούνται από το να λογοδοτούν. Ελπίζω ότι και άλλα θύματα θα δουν ότι είναι δυνατό να μην ζουν μέσα στη σιωπή και το φόβο», αναφέρει η Βιρτζίνια Τζιούφρι σε δήλωσή της προς τα μέσα ενημέρωσης.

Βρετανία: Παραιτείται ο πρίγκιπας Άντριου μετά το σκάνδαλο Έπσταϊν

Ο 61χρονος πρίγκιπας Άντριου είχε διαψεύσει «κατηγορηματικά» τις κατηγορίες αυτές το Νοέμβριο του 2019 σε μία συνέντευξή του στο BBC, η οποία είχε θεωρηθεί καταστροφική για τον ίδιο. 

Σε αυτήν είχε εκφράσει αμφιβολίες για την αυθεντικότητα μιας πολυδημοσιευμένης φωτογραφίας που τον εικονίζει με την Βικτόρια Τζιούφρι, ενώ σε δεύτερο πλάνο εικονίζεται η Ζισλέν Μάξγουελ, η οποία παραμένει φυλακισμένη στο πλαίσιο της υπόθεσης Επστάιν. 

Παρά τις αρνήσεις του, η παρέα που έκανε με τον Αμερικανό επιχειρηματία τον έχει υποχρεώσει να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή.

Η αγωγή κατατέθηκε χθες, Δευτέρα, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, βάσει ενός νόμου της πολιτείας της Νέας Υόρκης για τα ανήλικα θύματα, ο οποίος ψηφίσθηκε το 2019 και αρχικά επέτρεπε την κατάθεση προσφυγών για περίοδο ενός χρόνου για κατηγορίες που είχαν ενδεχομένως παραγραφεί. 

Ο εν λόγω νόμος παρατάθηκε περαιτέρω μέχρι τις 14 Αυγούστου φέτος λόγω της πανδημίας της Covid-19 και τα θύματα έχουν έτσι μερικές ακόμη ημέρες για να αναλάβουν δικαστική δράση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top