Χάνει 291.000 ευρώ ο πρίγκιπας Άντριου λόγω του σκανδάλου Έπσταϊν

Στο μάτι του κυκλώνα ο γιος της Ελισάβετ

«Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα κι ο Θεός ο ίδιος δε με σταματά». Αυτό το τραγουδάκι ταιριάζει… γάντι στον πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος δέχεται τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη, στη σκιά του σκανδάλου  Έπσταϊν.

Βρετανία: Παραιτείται ο πρίγκιπας Άντριου μετά το σκάνδαλο Έπσταϊν

Έτσι μετά από τη δημόσια ανακοίνωση ότι αποχωρεί από τα δημόσια καθήκοντά του, μαθεύτηκε ότι χάνει και ετήσια εισοδήματα, ύψους 291.000 ευρώ. 

Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσα Ελισάβετ κατηγορείται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με ένα 17χρονο κορίτσι, το οποίο του σύστησε ο Έπσταϊν, ο Αμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να αυτοκτόνησε στη φυλακή τον περασμένο Αύγουστο. 

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο είχε την ευθιξία να παραιτηθεί από τα δημόσια καθήκοντά του για να μην προκαλέσει πλήγμα στη βασιλική οικογένεια. 

«Έγινε ξεκάθαρο τις τελευταίες ημέρες πως οι συνθήκες γύρω από τη σχέση μου με τον Τζέφρι  Έπσταϊν αποτέλεσαν αιτία μεγάλης αναστάτωσης για την δουλειά της οικογένειάς. Ως εκ τούτου, ζήτησα από την Αυτού Μεγαλειοτάτη να αποχωρήσω από τα δημόσια καθήκοντά μου στο προσεχές μέλλον και εκείνη μου το επέτρεψε», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο πρίγκιπας Άντριου.

Ο πρίγκιπας έθεσε εαυτόν στη διάθεση της δικαιοσύνης για να προσφέρει κάθε βοήθεια στις έρευνες, αλλά τελικά η παραίτηση αυτή του στοίχισε ακριβά όχι μόνο ηθικά, αλλά και στην τσέπη του. 

Διότι η βασίλισσα Ελισάβετ, που δε σηκώνει κάτι τέτοια, δεν αρκέστηκε απλά να του… τραβήξει το αυτί, αλλά του στέρησε όλες τις αρμοδιότητες, συν 291.οοο ευρώ τον χρόνο, που λάμβανε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας. 

Δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ επέβαλε στον… άσωτο υιό της την παύση από τα βασιλικά του καθήκοντα, προσπαθώντας να συμμαζέψει τη ζημιά που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τα ερωτικά του στο κύρος του παλατιού. 

Πάντως ήδη φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις διαχωρίζουν τη  θέση τους από το παλάτι, από φόβο μήπως το ροζ σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει πλήξει την αξιοπιστία ολόκληρης της βασιλικής οικογένειας. 

Ο πρίγκιπας Άντριου δυσχέρανε ακόμα περισσότερο τη θέση του, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή Newsnight, καθώς υπέπεσε σε αρκετές ανακολουθίες και ασάφειες και τελικά δεν έπεισε ότι δεν είχε καμία σχέση και τις παράνομες και διεστραμμένες δραστηριότητες του Τζέφρι  Έπσταϊν. 

Αλλαγές στο παλάτι προμηνύουν αναλυτές

Όπως αναφέρει το Bloomberg, όλα αυτά πιθανόν να επισπεύσουν τις διαδικασίες διαδοχής στο παλάτι που  θα οδηγήσουν τον πρίγκιπα Κάρολο στον θρόνο, αλλά και τη μετατροπή της βασιλικής οικογένειας σε ένα μικρότερο, πιο σφικτό σύνολο, όπως πιέζει εδώ και χρόνια ο Κάρολος. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αν στο επίκεντρο είναι μόνο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που είναι στην ευθεία γραμμή διαδοχής του θρόνου, η μοναρχία θα μπορεί να παρακάμψει τις ανησυχίες για τη κατασπατάληση δημόσιων πόρων. Επίσης, αυτό μπορεί να εμποδίσει τους «άσωτους» να κάνουν δημοσίως τα δικά τους, σε μια εποχή που η βασίλισσα Ελισάβετ ενδεχομένως να είναι όλο και λιγότερο ικανή να τους έχει υπό τον έλεγχό της.

Η καταγγελία που εμπλέκει τον πρίγκιπα Άντριου στο ροζ σκάνδαλο

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρε, σε συνέντευξή της στο NBC είχε αποκαλύψει πως ο Τζέφρι  Έπσταϊν, όταν εκείνη ήταν μόλις 17 ετών, την είχε… «πασάρει» στον πρίγκιπα Άντριου, στο σπίτι της Γκισλέιν Μάξουελ, της μούσας και συνεργάτιδας του νεκρού πλέον Επστάιν.

Δημοσιεύθηκε επίσης και βίντεο που έδειχνε τον πρίγκιπα στην κατοικία του χρηματιστή στη Νέα Υόρκη, να αποχαιρετά χαμογελώντας μια νεαρή γυναίκα.

Οι κατηγορίες εναντίον του  Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος Τζέφρι  Έπσταϊν βρέθηκε νεκρός στο κελί της φυλακής του, τον περασμένο Αύγουστο. 

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε στις αρχές Ιουλίου από το 2002 έως και το 2005 πλήρωνε ανήλικα κορίτσια, ακόμη και 14 ετών, ώστε να έχουν σεξουαλικές επαφές μαζί του. Ο μεγιστάνας συνεργαζόταν με μεγάλο αριθμό ατόμων προκειμένου να βρει τα θύματά του και να τα οδηγήσει στο σπίτι του, όπου φέρεται να τα κακοποιούσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top