Γαλλία: 102 γυναικοκτονίες το 2020- Μία στις 5 είχε κάνει μήνυση!

Τα στοιχεία της έρευνας για τις γυναικοκτονίες στη Γαλλία σοκάρουν

Ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star σχετικά με την γυναικοκτονία της 31χρονης που σημιεώθηκε πριν λίγες μέρες στη Δάφνη

Μία νέα έρευνα δημοσιεύτηκε σήμερα, Δευτέρα, στη Γαλλία, η οποία αποκαλύπτει πως το 18% των γυναικών που δολοφονήθηκαν από το σύντροφο ή τον πρώην σύντροφό τους το 2020 είχαν ήδη καταθέσει μήνυση για άσκηση βίας. 

Γυναικοκτονία και στη Γαλλία: Νεκρή μια μητέρα ενός 11χρονου κοριτσιού

Το αντικείμενο της έρευνας ήταν οι «βίαιοι θάνατοι στο πλαίσιο της σχέσης» και δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο εσωτερικών της χώρας. 

Σύμφωνα με τα ευρήματά της, το 35% των γυναικοκτονιών επήλθαν όσο τα θύματα είχαν ήδη υποστεί φυσική, ψυχολογική ή και σεξουαλική βία από τους συντρόφους τους. Το 18% των θυμάτων είχε καταθέσει μήνυση μετά από τα γεγονότα.

Οι γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα - Από τη Ζωή στη Γαρυφαλλιά

Την  Κυριακή, 1 Αυγούστου, ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε την κατά προτεραιότητα επεξεργασία των μηνύσεων για ενδοοικογενειακή βία καθώς και έναν αξιωματικό, ειδικευμένο στην ενδοοικογενειακή βία, σε κάθε αστυνομικό τμήμα και κάθε μονάδα της αστυνομίας. 

Οι θάνατοι από ενδοοικογενειακή βία στη Γαλλία για το 2020 αφορούν 102 γυναίκες και 23 άνδρες. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αριθμοί αυτοί είναι οι μικρότεροι που έχουν καταγραφεί στη χώρα τα τελευταία 15 χρόνια. 

Στις πόσες γυναικοκτονίες θα σταματήσεις απλώς να σοκάρεσαι, κοινωνία;

Αντίθετα, το 2019 στη Γαλλία είχε σημειωθεί αρνητικό ρεκόρ γυναικοκτονιών, με 146 να δολοφονούνται από τον σύντροφό τους. 

Γαλλία: Τα σοκαριστικά ευρήματα της έρευνας για τις γυναικοκτονίες

  • Στο ένα τρίτο των θανάτων, ανεξαρτήτως φύλου, ο δράστης έκανε χρήση πυροβόλου όπλου.

  • Μια συντριπτική πλειονότητα (86%) των γεγονότων συνέβησαν στο σπίτι, του θύματος ή του δράστη.

Γυναικοκτονίες: 137 γυναίκες παγκοσμίως δολοφονούνται καθημερινά!

  • Σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) έλαβαν χώρα στο πλαίσιο ενός χωρισμού, που δεν είχε γίνει δεκτός.
  • Οι δράστες είναι στη συντριπτική πλειονότητά τους άνδρες (82%) Γάλλοι υπήκοοι, ηλικίας 30-49 ετών (43%) ή άνω των 70 ετών (22%), άνεργοι ή συνταξιούχοι (66%).
  • Οι γυναίκες που απεβίωσαν ήταν στην πλειονότητά τους ηλικίας 30-49 ετών (40%) ή άνω των 70 ετών (21%).
  • Για τα ηλικιωμένα θύματα (το 16% ήταν ηλικίας άνω των 80 ετών), η ασθένεια και τα γηρατειά ήταν η κύρια αιτία του περάσματος στην πράξη.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top