Ακόμα ένας μήνας lockdown στο Σίδνεϊ - Χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμού

Έξαρση κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα

Αυστηρά μέτρα για έναν μήνα στο Σίδνεϊ λόγω αύξησης των κρουσμάτων / Reuters

Οι κάτοικοι του Σίδνεϊ καλούνται να οπλιστούν με υπομονή και να περάσουν άλλον έναν μήνα υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, επικαλούμενες την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και το ακόμη χαμηλό ποσοστό των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19.

Κορωνοϊός: Γιατί νοσούν οι εμβολιασμένοι;

Η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας επρόκειτο να τερματίσει το lockdown πέντε εβδομάδων την Παρασκευή 30ή Ιουλίου, όμως η ισχύς των περιοριστικών μέτρων θα παραταθεί για άλλες τέσσερις εβδομάδες, ως την 28η Αυγούστου.

«Λαμβάνω υπόψη μου τι ζητάμε από τον κόσμο τις τέσσερις εβδομάδες που έρχονται, αλλά ο λόγος είναι πως θέλουμε να προστατεύσουμε την κοινότητά μας και να μπορέσουμε να ανακάμψουμε το συντομότερο δυνατό», εξήγησε η πολιτειακή πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, η Γκλάντις Μπερετζίκλιαν.

«Έχουμε στ’ αλήθεια ανάγκη οι πολίτες να επιδεικνύουν σωστή συμπεριφορά συνεχώς. Μην μειώνετε την επαγρύπνησή σας», παρότρυνε η κυρία Μπερετζίκλιαν τους συμπολίτες της.

Στη Μελβούρνη, αντίθετα, τα περιοριστικά μέτρα μπόρεσαν να αρθούν χθες Τρίτη, έπειτα από δύο εβδομάδες, χάρη στην «αποφασιστικότητα» και «τη σκληρή δουλειά» των αρχών και των πολιτών, σύμφωνα με τον πολιτειακό πρωθυπουργό της Βικτόριας, τον Νταν Άντριους.

Επεισόδια και διαδηλώσεις στην Αυστραλία κατά του lockdown   

Η Αυστραλία, η οποία συγκριτικά παρέμεινε αλώβητη από τα πρώτα κύματα της πανδημίας του κορωνοϊού, πλήττεται το τρέχον διάστημα από έξαρση των μολύνσεων, που αποδίδεται κυρίως στο πιο μολυσματικό παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του SARS-CoV-2, ενώ ως αυτό το στάδιο μόλις το 13% του πληθυσμού της χώρας (συνολικά 25 εκατ. κάτοικοι) έχει εμβολιαστεί για την COVID-19.

Στη Νέα Νότια Ουαλία διαγνώστηκαν 177 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, έναντι 172 την προηγουμένη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top