Ιταλία: Κάηκαν πάνω από 200.000 στρέμματα δάσους στη Σαρδηνία σε ένα 24ωρο

400 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Οριστάνο, στο νησί της Σαρδηνίας, σειρά πυρκαγιών έκαψε πάνω από 200.000 στρέμματα δάσους αλλά και καλλιεργημένων εκτάσεων. Τετρακόσιοι άνθρωποι αναγκάσθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Στην περιοχή συνεχίζει να πνέει ισχυρός άνεμος και από χθες πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις νερού επτά Καναντέρ, μαζί με ελικόπτερα του ιταλικού στρατού και της πυροσβεστικής.

Η Σαρδηνία ζήτησε την έμπρακτη στήριξη και άλλων περιφερειών της χώρας ενώ η Ιταλία, με την σειρά της, απευθύνθηκε στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιπλέον βοήθεια.

Στο μεταξύ, η Δασική Υπηρεσία της Σαρδηνίας σε συνεργασία με την εισαγγελία του Οριστάνο συλλέγει στοιχεία, για να μπορέσει να εξακριβωθεί αν πρόκειται για εμπρησμό.

«Ζούμε ώρες ανησυχίας και απερίγραπτου πόνου», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας, Κρίστιαν Σολίνας, ο οποίος ζήτησε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι. Κύρια προσπάθεια των πυροσβεστών στην φάση αυτή είναι να μην επεκταθεί η φωτιά σε παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top