Μετάλλαξη Δέλτα: Ρεκόρ κρουσμάτων στη Μ. Βρετανία από τα τέλη Ιανουαρίου

Νέα αύξηση και στον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό

Σε αυστηρό lockdown το Σίδνεϋ της Αυστραλίας μετά την αύξηση κρουσμάτων. / βίντεο ap

Η μετάλλαξη Δέλτα «σαρώνει» τη Μεγάλη Βρετανία που κατέγραψε χθες Τρίτη τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού από τις 29 Ιανουαρίου αλλά και τους περισσότερους θανάτους ασθενών μέσα σε μία ημέρα από τις 23 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη 6 Ιουλίου, στη χώρα καταγράφηκαν 28.773 νέες μολύνσεις (από 27.334 τη Δευτέρα) και 37 νέοι θάνατοι.

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, το 86,2% των ενηλίκων Βρετανών είχε κάνει μία δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 και το 64,3% είχε κάνει και τις δύο δόσεις.

κορωνοϊός Μεγάλη Βρετανία

Η μετάλλαξη Δέλτα «σαρώνει» τη Μεγάλη Βρετανία. / φωτογραφία αρχείου ap

Πορτογαλία: Η μετάλλαξη Δέλτα ευθύνεται για το 90% των νέων κρουσμάτων

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα προέτρεψε χθες τους συμπατριώτες του να παραμείνουν σε επιφυλακή, ενόψει του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στο οποίο η πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα ευθύνεται για σχεδόν το 90% των κρουσμάτων.

Οι μολύνσεις εκτοξεύτηκαν, αφού η Πορτογαλία άνοιξε τα σύνορά της για τους επισκέπτες από τη Βρετανία και την ΕΕ, στα μέσα Μαΐου και σήμερα έχουν φτάσει στα επίπεδα του Φεβρουαρίου, όταν στη χώρα είχε επιβληθεί lockdown. Πλέον, οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν ξανανοίξει και, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, οι παραλίες είναι γεμάτες από κόσμο.

Πορτογαλία - μετάλλαξη Δέλτα

Το 90% των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται στην Πορτογαλία οφείλεται στη μετάλλαξη Δέλτα. / φωτογραφία αρχείου ap

Μολονότι έχει εμβολιαστεί μέχρι σήμερα μόνο το 38% του πληθυσμού, τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους νέους. Οι θάνατοι πάντως δεν έχουν αυξηθεί, παραμένουν σε μονοψήφια νούμερα, πολύ κάτω από τα επίπεδα του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, η παραλλαγή Δέλτα ευθύνεται για το 89,1% των μολύνσεων. Μεγάλη αύξηση στα κρούσματα παρατηρείται στα νησιά του Ατλαντικού, τη Μαδέρα και τις Αζόρες, καθώς και στη βόρεια Πορτογαλία. Πάνω από τα μισά νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν προέρχονται από την περιοχή της Λισαβόνας.

Μετάλλαξη Δέλτα: Παρατείνεται για άλλη μια εβδομάδα το lockdown στο Σίδνεϋ

Οι αρχές της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας αποφάσισαν να παρατείνουν για ακόμη μια εβδομάδα το lockdown, τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται εδώ και δύο εβδομάδες στο Σίδνεϋ, την πολιτειακή πρωτεύουσα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου ξεσπάσματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που αποδίδεται στο πιο μολυσματικό παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

Αυστραλία: Σε αυστηρό lockdown τέσσερις πόλεις λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Αυστραλία - κορωνοϊός

Το Σίδνεϋ βρίσκεται σε αυστηρό lockdown μετά την αύξηση κρουσμάτων. / φωτογραφία αρχείου ap
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top