Αυστραλία: Σε αυστηρό lockdown τέσσερις πόλεις λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα

Αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας η Αυστραλία μετά την αύξηση κρουσμάτων κυρίως της μετάλλαξης Δέλτα. ap

Αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της πανδημίας είναι η Αυστραλία που τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφει «έκρηξη» των κρουσμάτων κυρίως της μετάλλαξης Δέλτα. Η αύξηση αυτή οφείλεται στα σφάλματα και τα ελαττώματα του συστήματος καραντίνας για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από το εξωτερικό.

Οι κάτοικοι του Σίδνεϊ, του Ντάργουιν και της Περθ έχουν ήδη τεθεί υπό περιοριστικά μέτρα εδώ και αρκετές ημέρες. Αυστηρά περιοριστικά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ για τρεις ημέρες και στην αυστραλιανή πόλη Μπρίσμπεϊν.

Η απόφαση που έλαβαν για το Μπρίσμπεϊν και ορισμένα άλλα τμήματα της πολιτείας οι αρχές στην Κουίνσλαντ σημαίνει πως αφού τεθεί σε ισχύ, σε lockdown θα βρίσκονται πλέον κάπου 10 εκατομμύρια Αυστραλοί.

Αυστραλία

Αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού είναι η Αυστραλία. φωτογραφία αρχείου ap

«Αυτές είναι δύσκολες αποφάσεις», αναγνώρισε η Αναστάζια Πάλατσουκ, η πολιτειακή πρωθυπουργός της Κουίνσλαντ. «Επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα στις μεγάλες πόλεις επειδή ο ιός μπαίνει στη χώρα με τις αφίξεις από το εξωτερικό», πρόσθεσε.

Στους κάτοικους της Περθ απαγορεύθηκε να βγαίνουν από τα σπίτια τους από σήμερα το πρωί δυνάμει του lockdown που επιβλήθηκε για τέσσερις ημέρες.

Μόλις τρία κρούσματα του SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν πρόσφατα στη μεγαλούπολη της Δυτικής Αυστραλίας, αλλά οι αρχές εδώ και καιρό είναι εξαιρετικά αυστηρές όταν εντοπίζουν εστίες της επιδημίας.

Αυστραλία κορωνοϊός

Τέσσερα αστικά κέντρα της Αυστραλίας έχουν μπει σε καθεστώς Lockdown. φωτογραφία αρχείου ap

Αυστραλία: Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό

Η κεντρική συντηρητική κυβέρνηση επικρίνεται για το πόσο αργά προχωράει η εκστρατεία ανοσοποίησης και για την έλλειψη βελτιώσεων στους χώρους καραντίνας.

Υπό αυξανόμενη πίεση, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, ο Σκοτ Μόρισον, ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός για θεσμούς όπου βρίσκονται ηλικιωμένοι και στα κέντρα καραντίνας.

Η κυβέρνηση έχει επίσης επικριθεί διότι δεν δημοσιοποιεί αριθμούς για τους Αυστραλούς που έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως.

Μέχρι τώρα έχουν χορηγηθεί περίπου 7,4 εκατ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19, όμως ορισμένα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης τονίζουν πως το ποσοστό των 25 εκατ. Αυστραλών που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις τους δεν έχει καν φθάσει ακόμη το 5%.

Αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της ως αυτό το στάδιο η Αυστραλία έχει καταγράψει 910 θανάτους επί συνόλου λίγων περισσότερων από 30.000 μολύνσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top