Αμυντική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ: Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο

Εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας

Εγκρίθηκε με καθολική υποστήριξη το νέο νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Δείτε όσα είπε ο ανταποκριτής  του Star στην Ουάσιγκτον Δημήτρης Σουλτογιάννης

Πλέον το νομοσχέδιο περνάει στο επόμενο στάδιο που αφορά την κατάθεση του προς ψήφιση στην ολομέλεια του Σώματος της Γερουσίας.

Πάιατ στο Star: Ελπίζουμε σε ένα ήσυχο καλοκαίρι

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, σημείωσε ότι η υπερψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά μια αναγνώριση της ισχυρής διμερούς σχέσης, ενισχύει την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων και ενισχύει την πολυμερή δέσμευση μεταξύ της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Τι προβλέπει η νέα αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Star στην Ουάσιγκτον Δημήτρη Σουλτογιάννη, το νέο νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας ξεκινά σε τρία επίπεδα:

  1. Εκσυγχρονισμός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που προβλέπει: α) σύσταση ειδικού προγράμματος που θα χρηματοδοτεί την Ελλάδα για εκσυγχρονισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με σκοπό την αποφυγή χρήσης ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού. β) Εγκρίνεται το ποσό των 1.8 εκ δολαρίων για την εκπαίδευση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. γ) Εγκρίνονται κονδύλια προς τον ελληνικό στρατό για τις κατά καιρούς ανάγκες του.
  2. Μεταφορά αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ελλάδα: α) Επιταχυνση της παράδοσης των F-35 στην Ελλάδα β) Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας σε συνεργασία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών θα στέλνουν στο αμερικανικό κογκρέσο τακτική ενημέρωση για τις αμυντικές ανάγκες της Ελλάδας.
  3. Κοινοβουλευτική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ -Κύπρου - Ισραήλ.

Δείτε ολόκληρο το  μεσημεριανό δελτίο ειιδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top