Ιταλία: Ελεύθερος μετά από 25 χρόνια ο «νονός» Τζιοβάνι Μπρούσκα

Έχει εκτελέσει πάνω από 100 άτομα

Αποφυλακίστηκε σήμερα, Τετάρτη, μετά από 25 χρόνια ο «νονός» Τζιοβάνι Μπρούσκα, ο οποίος έχει εκτελέσει περισσότερους από 100 ανθρώπους. Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα «κεφάλια» της Κόζα Νόστρα, δηλαδή της Σικελικής μαφίας.

Οι Ιταλοί βγαίνουν οργισμένοι στους δρόμους, καθώς η ποινή του αρχινονού μειώθηκε κατά 5 χρόνια λόγω «καλής διαγωγής». Ο Μπρούσκα, ο οποίος στην Ιταλία είναι γνωστός ως «γουρούνι» είχε σκοτώσει ακόμη και μικρά παιδιά.  

Οι Ιταλοί φοβούνται για νέα έκρηξη βίας μετά την αποφυλάκιση του «γουρουνιού», καθώς η βεντέτα ανάμεσα στις μαφιόζικες οικογένειες έχει παράδοση αιώνων.   

Ιταλία: Ποιος ήταν ο νονός της Κόζα Νόστρα, Τζιοβάνι Μπρούσκα;

O αδίστακτος δολοφόνος είχε συλληφθεί το 1996 και είναι πλέον ελεύθερος μετά από 25 χρόνια μέσα στη φυλακή. Πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος διέπραξε τόσες δολοφονίες που κανείς δεν θυμάται τον αριθμό.  

Σκότωσε τον δικαστή Τζοβάνι Φαλκόνε και τη γυναίκα του, ενώ είχε εκτελέσει τον 11χρονο γιο ενός μαφιόζου που τον πρόδωσε. Ο τραγικός πατέρας είχε δηλώσει για τον αρχινονό: «Δεν μπορούσα ποτέ να πιστέψω ότι έβαλα τον εαυτό μου σε αυτή την κατάσταση , ότι έχασα το γιο μου έτσι. Δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ. Δεν θέλω να ξέρω απολύτως τίποτα για αυτόν». 

Ντραγκέτα: Οι νονοί της νέας Κόζα Νόστρα θα καθίσουν στο εδώλιο

Europol: Aπειλή το οργανωμένο έγκλημα στην Ευρώπη  

Όπως αποκαλύπτει το Star, τα καρτέλ έχουν απλώσει τα «πλοκάμια» τους σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με απόρρητη  έκθεση της Europol, το οργανωμένο έγκλημα «αλωνίζει» διαφθείροντας ακόμη και πολιτικούς σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία. Τα ναρκωτικά είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων, αφού η κοκαΐνη βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου, ενώ ακολουθεί και η κάνναβη. 

Ο δικηγόρος του Τζιοβάνι Μπρούσκα είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή για τον πελάτη του: «Ο ίδιος αρνήθηκε το ζοφερό παρελθόν του, διότι η ιστορία της Κόζα Νόστρα είναι μια ιστορία που έχει μόνο ιστορίες θανάτων» 

Πιάστηκε στην Ελλάδα ένας από τους πιο σκληρούς εκτελεστές της ιταλικής μαφίας 

Τον περασμένο Μάρτιο συνελήφθη στη Λάρισα ένας από τους πιο σκληρούς εκτελεστές της μαφίας. Ο Μάριο Τζούλιο Καλντερόνε, είναι μέλος μιας εκ των πιο γνωστών οικογενειών της ιταλικής μαφίας. Δρουν στη Βαρκελώνη, όπου και ελέγχουν την εισαγωγή των ναρκωτικών. Η αποφυλάκιση του «γουρουνιού» ήδη θορύβησε τους ανταγωνιστές τους. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top