Ντραγκέτα: Οι νονοί της νέας Κόζα Νόστρα θα καθίσουν στο εδώλιο

Κατηγορίες σε βάρος 444 μελών της μαφιόζικης οργάνωσης

Πάνω από 140 δίκες στην Ιταλία για την υπόθεση της μαφίας Ndrangheta, το 2016- βίντεο Ruptly

Δικαστής απήγγειλε κατηγορίες σήμερα, σε βάρος 444 φερόμενων μελών της μαφιόζικης οργάνωσης Ντραγκέτα, για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκβιασμό, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διακίνηση ναρκωτικών, έγινε γνωστό από μια δικαστική πηγή.

Η δίκη των 355 εκ των κατηγορουμένων θα ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου και θα είναι μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία.

Άλλοι 89 ύποπτοι συμφώνησαν σε μια γρήγορη δίκη για την ίδια υπόθεση, η οποία θα ξεκινήσει στις 27 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ίδια δικαστική πηγή, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας κι είχε ένα αντίγραφο του κατηγορητηρίου. Όσοι αποδέχθηκαν μικρότερης διάρκειας ακροαματικές διαδικασίες θα τιμωρηθούν με μειωμένες ποινές, στην περίπτωση καταδίκης τους.

Αστυνομική επιχείρηση του FBI και της ιταλικής αστυνομίας έξω από το σπίτι υπόπτου για συμμετοχή στη μαφιόζικη οργάνωση Ντραγκέτα,στη Σινόπολη της νότιας Ιταλίας, το 2015 (AP Photo/Adriana Sapone)

Αστυνομική επιχείρηση του FBI και της ιταλικής αστυνομίας έξω από το σπίτι υπόπτου για συμμετοχή στη μαφιόζικη οργάνωση Ντραγκέτα,στη Σινόπολη της νότιας Ιταλίας, το 2015 (AP Photo/Adriana Sapone)

Ποια είναι η μαφιόζικη οργάνωση Ντραγκέτα και πως αποκαλύφθηκε

Η Ντραγκέτα έχει την έδρα της στην Καλαβρία, στη νότια Ιταλία, και ξεπέρασε την Κόζα Νόστρα, καθώς αναδείχθηκε στην ισχυρότερη μαφιόζικη οργάνωση στη χώρα και μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις παγκοσμίως.

Εν αναμονή της σημερινής απόφασης, οι αρχές προχώρησαν στην ανέγερση ενός δικαστηρίου στην πόλη Λαμέτσια Τέρμε, στην Καλαβρία, που έχει επαρκείς χώρους για να στεγάσει τους κατηγορούμενους, τους δικηγόρους, τους εισαγγελείς και τους δικαστές.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας πριν από έναν χρόνο όταν η αστυνομία συνέλαβε 334 ανθρώπους, μεταξύ αυτών δικηγόρους, λογιστές, δημόσιους λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους, σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία.

Οι δηλώσεις του εισαγγελέα που ηγείται της υπόθεσης

«Προφανώς οι μαφιόζοι αλλάζουν και εξελίσσονται μαζί με την κοινωνία και μοιάζουν όλο και περισσότερο με τους υπόλοιπους. Οι μαφιόζοι δεν είναι αρειανοί, ζουν ανάμεσά μας», δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ο Νικόλα Γκρατέρι, ο εισαγγελέας που ηγείται της υπόθεσης.

«Οι μαφιόζοι προτιμούν να διαφθείρουν τους ανθρώπους παρά να τους σκοτώνουν, διότι οι πυροβολισμοί προσελκύουν ανεπιθύμητη προσοχή», συμπλήρωσε.

Η τελευταία φορά που η Ιταλία δίκασε φερόμενα ως μέλη της μαφίας εκατοντάδες άτομα ταυτόχρονα, ήταν το 1986 στο Παλέρμο, σε μια υπόθεση που αποτέλεσε σημείο καμπής στη μάχη κατά της Κόζα Νόστρα.

Πλημμύρισε η Σαρδηνία - Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top