Δάσκαλοι φόρεσαν φούστα για να στηρίξουν μαθητή που δέχτηκε bullying

«Τα ρούχα δεν έχουν φύλο»

δάσκαλοι φούστες

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες δύο δασκάλων από την Ισπανία, οι οποίοι πήγαν στο σχολείο φορώντας φούστα ως ένδειξη συμπαράστασης σε μαθητή που δέχτηκε ομοφοβικά σχόλια για το ντύσιμό του. 

O 37χρονος Manuel Ortega και ο 36χρονος Borja Velázquez εμφανίστηκαν στο μάθημα με φούστα, δείχνοντας ότι τα ρούχα δεν έχουν φύλο. Μιλώντας στην ισπανική «El Pais», σημείωσαν ότι μετά από αυτή την κίνηση, οι μαθητές είχαν θετική αλλαγή στη συμπεριφορά τους.

Στόχος τους ήταν να στηρίξουν έναν μαθητή που έπεσε θύμα bullying σε σχολείο της Βαγιαδολίδ και αναγκάστηκε να βγάλει το ρούχο που φορούσε.

Η κίνησή τους αποτελεί μέρος του κινήματος «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο», γνωστό στην Ισπανία ως #laropanotienegenero. Στόχος είναι να μπει ένα τέλος στα στερεότυπα που συνδέουν τα φύλα με συγκεκριμένο ρουχισμό.

«Ένα σχολείο που εκπαιδεύει με σεβασμό, διαφορετικότητα, μεικτή εκπαίδευση και ανοχή. Ντύσου όπως θες! Συμμετέχουμε στην καμπάνια #clotheshavenogender», έγραψαν στο μήνυμά τους.

Αν και το κίνημα υπάρχει ήδη από το 2020, πήρε μεγάλη δημοσιότητα σε ολόκληρο τον κόσμο μετά τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν στα social media οι δύο δάσκαλοι. Γρήγορα υπήρξαν και άλλοι εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές που ακολούθησαν το παράδειγμά τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top