Συνάντηση Μπάιντεν - Πούτιν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη

Στο επίκεντρο της συζήτησης οι ρωσο - αμερικανικές σχέσεις

Μπάιντεν - Πούτιν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, με το Κρεμλίνο να επιβεβαιώνει την είδηση.

«Οι ηγέτες θα συζητήσουν το πλήρες εύρος επειγόντων θεμάτων, καθώς επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε την προβλεψιμότητα και τη σταθερότητα στη σχέση ΗΠΑ-Ρωσίας», ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεμ Ψάκι.

Αυτή θα είναι η πρώτη προσωπική συνάντηση Πούτιν - Μπάιντεν από τότε που έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ. Η επίσκεψη στη Γενεύη θα είναι επίσης η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό του Ρώσου προέδρου από τον Ιανουάριο του 2020, όταν είχε επισκεφθεί το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ζητήματα που σχετίζονται με την στρατηγική σταθερότητα, την συνεργασία στην καταπολέμηση της πανδημίας καθώς επίσης την κατάσταση και τις προοπτικές της περαιτέρω ανάπτυξης των ρώσο-αμερικανικών σχέσεων και τις περιφερειακές συγκρούσεις.     

Οι λεπτομέρειες της συνάντησης Πούτιν - Μάιντεν για το αν θα γίνει τετ – α – τετ ή με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών και αν αυτή η συνάντηση κορυφής θα είναι περιορισμένη ως προς τον χρόνο της διάρκειάς της θα συμφωνηθούν, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top