Νέο παραλήρημα Ακάρ κατά της Ελλάδας 

Μία ημέρα μετά το ξέσπασμα Ερντογάν υπέρ της διχοτόμησης στην Κύπρο

Χουλουσί Ακάρ

Νέο ξέσπασμα κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος υποστήριξε ότι η χώρα μας κάνει  « σαμποτάζ» στις… «θετικές ενέργειες» της Άγκυρας!

Ακάρ: «Αν μιλάτε για φιλία αποστρατικοποιείστε τα 16 νησιά»

«Οι Έλληνες γείτονές μας, με τις πράξεις και τη ρητορική τους, κάνουν κάθε προσπάθεια για να σαμποτάρουν τις θετικές ενέργειες (της Τουρκίας)», δήλωσε ο Ακάρ και πρόσθεσε: «Με αυτές τις προβοκάτσιες, τις προκλήσεις και τη ρητορική, δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά».

Προκαλεί ο Ακάρ: Όσα αεροσκάφη κι αν αγοράσει η Ελλάδα, δεν αρκούν

Χθες ο Τούρκος  πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  τάχθηκε και πάλι ανοιχτά υπέρ της διχοτόμησης της Κύπρου. 

«Αντί να χάνουμε χρόνο με προτάσεις που έχουν συμπληρώσει τη διάρκεια ζωής τους, τονίσαμε πως θα πρέπει να γίνει αποδεκτό ότι στο νησί υπάρχουν ότι δύο ξεχωριστοί λαοί με διαφορετική θρησκεία, πολιτισμό, και γλώσσα: Δύο ξεχωριστά κράτη», δήλωσε ο ρντογάν, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στα εγκαίνια αρδευτικής σήραγγας στα Κατεχόμενα.

«H λύση στην Κύπρο θα πρέπει να αναζητηθεί σύμφωνα με τα δεδομένα στο πεδίο κι όχι με όνειρα και ιδανικά. Aν γίνουν διαβουλεύσεις για την επίλυση θα πρέπει να γίνουν μεταξύ δυο κρατών κι όχι μεταξύ δυο κοινοτήτων» ανέφερε.   

Κυπριακό: Αποστομωτική απάντηση Αναστασιάδη σε Ακάρ

Υποστήριξε επίσης ότι «δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν  τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στα κοιτάσματα ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου» και ότι πιστεύει πως θα έχουμε ευχάριστα νέα και από τις έρευνες μας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αυτά που είχαμε από τη Μαύρη Θάλασσα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top