Κυπριακό: Αποστομωτική απάντηση Αναστασιάδη σε Ακάρ

«Βιώσαμε την υπεροψία όσων οραματίζονται μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία»

Αφού πρώτα «τίναξαν στον αέρα» τις συνομιλίες για το Κυπριακό, προτείνοντας διχοτόμηση του νησιού, οι Τούρκοι επέστρεψαν στην τακτική των προκλήσεων.

Ο υπουργός Άμυνας, Ακάρ, απείλησε ότι η Άγκυρα, δεν θα κάνει πίσω σε Αιγαίο και Κύπρο, για να λάβει απάντηση από τον Κύπριο Πρόεδρο, Αναστασιάδη. 

Κυπριακό- Δένδιας: Δε βρέθηκε κοινό έδαφος λόγω της τουρκοκυπριακής πλευράς

Ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν ξεκάθαρος απαντώντας για το Κυπριακό ότι «πρέπει να βρεθεί λύση στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ». Στο μήνυμά του για το Πάσχα, στηλίτευσε την τουρκική αδιαλλαξία που αντιμετώπισαν Αθήνα και Λευκωσία στη Γενεύη, λέγοντας ότι «έγιναν πάλι μάρτυρες της υπεροψίας όσων οραματίζονται μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία».

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα είπε: «Κατά την άτυπη σύνοδο της Γενεύης, η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία κατέγραψαν μια νέα «ιστορική», όπως την αποκάλεσαν, επίδοση.

Περιφρονώντας τον Καταστατικό Χάρτη, τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, περιφρονώντας την ΕΕ ζήτησαν από τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών να γίνει συνεργός στις δικές τους έκνομες ενέργειες αξιώνοντας αναγνώριση κυριαρχίας του υποτελούς στην Τουρκία μορφώματος.

Μια αξίωση που δεν είναι μόνο ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τους όρους εντολής του ΓΓ, αλλά και ξεκάθαρα αντίθετη στη βούληση της πλειοψηφίας του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

Από τη μεριά του ο Χουλουσί Ακάρ απείλησε ότι η Άγκυρα δεν θα κάνει βήμα πίσω σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top