Κυπριακό- Δένδιας: Δε βρέθηκε κοινό έδαφος λόγω της τουρκοκυπριακής πλευράς

Τι δήλωσε για την άτυπη πενταμερή συνάντηση στη Γενεύη

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ για την πενταμερή συνάντηση στη Γενεύη για το Κυπριακό. Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star (29/4)

Στα αποτελέσματα της άτυπης πενταμερούς συνάντησης για το Κυπριακό που συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών με στόχο τη δημιουργία συνθηκών που θα επέτρεπαν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εντός του πλαισίου που έχει τεθεί ρητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά το πέρας της διαδικασίας.

Κυπριακό - Γκουτέρες: «Δεν έχουμε βρει ακόμη κοινό έδαφος»

πενταμερής Κυπριακό

Στιγμιότυπο από την πενταμερή συνάντηση στη Γενεύη για το Κυπριακό. Eurokinissi

Όπως ανέφερε, «στο πλαίσιο αυτό, ήρθαμε στη συνάντηση αυτή υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε λύση, εκτός από αυτές τις παραμέτρους, πρέπει να είναι απολύτως συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι η χώρα μας έδειξε εποικοδομητική στάση και μαζί  μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία κατέβαλε προσπάθειες για την επίτευξη αυτού του στόχου. «Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί κοινό έδαφος για την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο αυτό, λόγω της στάσης της τουρκοκυπριακής και της τουρκικής πλευράς», τόνισε.

Ο γενικός γραμματέας ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του και θα συγκαλέσει νέα άτυπη πενταμερή διάσκεψη, η οποία θα λάβει χώρα σε δύο ή τρεις μήνες, ανέφερε ο κ. Δένδιας, υπογραμμίζοντας: 

«Καταστήσαμε σαφές ότι οι προσπάθειες αυτές του γενικού γραμματέα θα πρέπει να καταβληθούν εντός του συμφωνημένου πλαισίου και του πλαισίου της εντολής του. Δηλαδή τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για αναζήτηση λύσης στο πλαίσιο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Υπενθυμίσαμε ότι οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είναι απολύτως δεσμευτικές για όλες τις πλευρές».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top