Κυπριακό - Γκουτέρες: «Δεν έχουμε βρει ακόμη κοινό έδαφος»

Νέα πενταμερής σε 2 - 3 μήνες

Επίδειξη θράσους Τσαβούσογλου στη Γενεύη: Πρότεινε διχοτόμηση της Κύπρου- ρεπορτάζ δελτίου ειδήσεων Star

Δεν υπήρξαν οι προϋποθέσεις για εξεύρεση κοινού εδάφους στο Κυπριακό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, μετά την ολοκλήρωση της Άτυπης Πενταμερούς Συνάντησης στη Γενεύη. Ωστόσο, θα γίνει νέα πενταμερής σε 2 με 3 μήνες, όπως είπε.

Κυπριακό: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στη Γενεύη

Σε δηλώσεις του με το πέρας της Διάσκεψης, ο Αντόνιο Γκουτέρες είπε ότι θα μεταφέρει στο Συμβούλιο Ασφαλείας τις διαφορετικές θέσεις που τέθηκαν στην άτυπη Διάσκεψη. 

Επίδειξη θράσους Τσαβούσογλου στη Γενεύη: Πρότεινε διχοτόμηση της Κύπρου! 

«Δεν έχουμε βρει ακόμη κοινό έδαφος. Αλλά δεν τα παρατάω. Η ατζέντα μου είναι απλή: να αγωνιστώ για την ασφάλεια και την ευημερία των Κυπρίων, που αξίζουν να ζήσουν μαζί σε ειρήνη και ευημερία.Δε θα τα παρατήσουμε. Θα συνεχίσουμε με τις διαβουλεύσεις μας για να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την επόμενη συνάντηση, η οποία θα μπορούσε να γίνει τους επόμενους 2 έως 3 μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Η Τουρκία ζητά να αποδεχθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά τη θέση για λύση δύο κρατών στη βάση της κυριαρχικής ισότητας, που κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Η πρόταση απορρίπτεται από τη διεθνή κοινότητα που στηρίζει την πρόταση Ελλάδας και Κύπρου, δηλαδή μία διζωνική -  δικοινοτική ομοσπονδία και όχι λύση με δύο κράτη, που ήταν αποτέλεσμα μάλιστα εισβολής. 

Πήτερ Στάνο στο Star: «H ΕΕ χαιρετίζει την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ»

H ΕΕ χαιρετίζει την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ότι οι συμμετέχοντες στη Γενεύη συμφώνησαν για μια άλλη συνάντηση 5+1. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από τον ανταποκριτή του STAR στις Bρυξέλλες, Θάνο Αθανασίου, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ, Πήτερ Στάνο, δήλωσε τα εξής κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών:

«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και υπενθυμίζω ότι η ΕΕ συνεχίζει με την υποστήριξή της στις προσπάθειες του ΟΗΕ και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για τη δημιουργία των καλύτερων δυνατών συνθηκών για την επόμενη συνάντηση. Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα, ότι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για μια άλλη συνάντηση 5 + 1 και, όπως είπα, η ΕΕ συνεχίζει την υποστήριξή της στον ΟΗΕ και σε όλες τις προσπάθειες στο πλαίσιο αυτό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top