Τουρισμός: Νέο ευρωπαϊκό σήμα «Υγείας και Ασφάλειας» για τις επιχειρήσεις

Το πρωτόκολλο θα διευκολύνει την ασφαλή επανέναρξη του τουρισμού εγκαίρως

σήμα Υγείας και Ασφάλειας
Το νέο σποτ του υπουργείου Τουρισμού «Αll you want is Greece»

Η Κομισιόν χαιρετίζει την υιοθέτηση από το Συμβούλιο, της πρότασης για ένα νέο πρωτόκολλο «Υγείας και Ασφάλειας» που αποτελείται από απαιτήσεις και συστάσεις για τουριστικές επιχειρήσεις και περιοχές σε διάφορους υποτομείς, από τη στέγαση έως τους τόπους κληρονομιάς, με σκοπό τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών λόγω Covid-19.

Τουρισμός: «Αll you want is Greece» - Η νέα καμπάνια του υπουργείου

Σύμφωνα με την Κομισιόν, το πρωτόκολλο θα διευκολύνει την ασφαλή επανέναρξη του τουρισμού εγκαίρως για τη θερινή περίοδο και θα αναδείξει τη φήμη της ΕΕ για την ποιότητα, ως τουριστικός προορισμός.

Τουρισμός 2021: Πατάει «γκάζι» από τον Ιούνιο -  Έσοδα πάνω από 8 δισ. ευρώ

Τα κράτη- μέλη θα μπορούν να απονέμουν αυτή τη νέα ετικέτα ασφάλειας σε τουριστικές επιχειρήσεις ή οργανισμούς που εφαρμόζουν και συμμορφώνονται με το διεθνές πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (ISO).

Αυτό είναι το νέο σήμα ασφαλείας που υιοθέτησε ο ΕΕ για τα καταλύματα, τους αρχαιολογικούς, πολιτιστικούς  και εν γένει τους τουριστικούς χώρους, με στόχο την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού

Αυτό είναι το νέο σήμα ασφαλείας που υιοθέτησε ο ΕΕ για τα καταλύματα, τους αρχαιολογικούς, πολιτιστικούς και τουριστικούς χώρους, με στόχο την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού

Τόσο το πρωτόκολλο όσο και η ετικέτα είναι προαιρετικά.

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton, δήλωσε σχετικά ότι «η πανδημία COVID-19 Covid-19 έχει διαταράξει το τουριστικό οικοσύστημα, προκαλώντας απώλεια εισοδήματος και απειλώντας εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, η υγεία και η ασφάλεια παραμένουν μείζονες ανησυχίες για τους πολίτες που φιλοδοξούν να περάσουν διακοπές μετά από μακρά και δύσκολη απομόνωση. Η ευρωπαϊκή ετικέτα ασφάλειας του τουρισμού Covid-19 θα βοηθήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις να διασφαλίσουν διαδικασίες ασφάλειας πριν από τη θερινή περίοδο, αυξάνοντας έτσι την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών, των κατοίκων και των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα».

Η Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης (CEN) ενθαρρύνουν τα τουριστικά ιδρύματα που επιθυμούν να επωφεληθούν από την ετικέτα να χρησιμοποιήσουν τις διάφορες διαθέσιμες δυνατότητες χρηματοδότησης της ΕΕ για τον τουρισμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν το δυνητικό κόστος που σχετίζεται με την εφαρμογή του πρωτοκόλλου και της ετικέτας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top