Τουρισμός 2021: Πατάει «γκάζι» από τον Ιούνιο -  Έσοδα πάνω από 8 δισ. ευρώ

Αισιοδοξία για τους Βρετανούς τουρίστες και επιστροφή των πτήσεων τσάρτερ  

Μέχρι το τέλος Ιουνίου υπολογίζεται ότι θα ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία στη χώρα μας για να υποδεχτούν τους τουρίστες. Οι κρατήσεις άρχισαν να «ζεσταίνονται», οι πρώτοι ξένοι επισκέπτες έφτασαν και υπολογίζεται ότι οι φετινές εισπράξεις θα είναι τουλάχιστον 8 δισ. ευρώ. 

Γενναίο πρόγραμμα στήριξης του τουρισμού προανήγγειλε ο Γεωργιάδης

Αισιοδοξία για τους Βρετανούς τουρίστες 

Περίπου 2.000 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα άνοιξαν τις πόρτες τους στην επίσημη πρεμιέρα της φετινής σεζόν και εκτιμάται ότι πριν τελειώσει ο Ιούνιος, όλες οι μονάδες θα είναι σε λειτουργία. Τα νέα από την Αγγλία έφεραν χαμόγελα, καθώς ο επικεφαλής της British Airways και του Χίθροου, κάλεσε την κυβέρνηση του να συμπεριλάβει την Ελλάδα στην πράσινη λίστα.

Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές 

Προορισμός Κρήτη για τις περισσότερες πτήσεις τσάρτερ

Με το άνοιγμα τουρισμού η Κρήτη έχει τις περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις τσάρτερ. 

Στο Ρέθυμνο, οι πρώτοι ξένοι επισκέπτες έκαναν ήδη την εμφάνιση τους. Μέσα στο επόμενο 15νθήμερο, όταν θα έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο και με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Μετακινήσεων στην Ευρώπη, εκτιμάται ότι οι κρατήσεις θα αυξηθούν κατακόρυφα. 

Το «φλερτ «των ξένων μέσων με τους ελληνικούς προορισμούς, ειδικά τα νησιά, είναι στενό. Σε νέο αφιέρωμα του, ο γνωστός τουριστικός Οδηγός Conde Nast Traveller αναδεικνύει και διαφημίζει τις ομορφιές 17 χωριών στη Σίφνο, τη Σύρο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Αμοργό, τη Μήλο, το Καστελόριζο, τη Χάλκη, τη Νάξο

Πώς έρχονται οι ταξιδιώτες από λιμάνια, αεροδρόμια και χερσαία σύνορα

Ταξίδι στην ηπερωτική Ελλάδα για Έλληνες και ξένους τουρίστες 

Η άρση των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις έδωσε πνοή σε αγαπημένους προορισμούς της Ηπειρωτικής Ελλάδας, όπως η Ναύπακτος. 

Ιδιοκτήτης νεοκλασικού ξενοδοχείου με 117 χρόνια λειτουργίας, από τα πιο παλιά στη Ναύπακτο δηλώνει στην κάμερα του Star ότι όλα είναι έτοιμα για τους επισκέπτες.  

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν, εν τω μεταξύ, οι λεπτομέρειες για τη χρηματοδότηση των τουριστικών επιχειρήσεων με 430 εκατ. ευρώ.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top