Κορωνοϊός: Tέλος οι μάσκες για τους πλήρως εμβολιασμένους στις ΗΠΑ

Δε θα χρειάζεται να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις στα περισσότερα μέρη

Tέλος οι μάσκες για τους πλήρως εμβολιασμένους στις ΗΠΑ. Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (14/5)

Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα δε χρειάζεται να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και μπορούν να αποφύγουν τη χρήση της σε εσωτερικούς χώρους στα περισσότερα μέρη, ανέφεραν σήμερα τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) στις αναθεωρημένες οδηγίες τους.

Κορωνοϊός: Είναι απαραίτητη η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους;

Τα CDC τόνισαν επίσης ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δε θα χρειάζεται να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις στα περισσότερα μέρη. Η υπηρεσία ελπίζει επίσης ότι η νέα οδηγία θα ωθήσει περισσότερους Αμερικανούς να εμβολιαστούν.

Χωρίς μάσκες οι επισκέπτες στην Καλιφόρνια, μετά την οδηγία των CDC- φωτογραφία ΑΡ

Χωρίς μάσκες οι επισκέπτες στην Καλιφόρνια, μετά την οδηγία των CDC- φωτογραφία ΑΡ

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην προ πανδημίας ζωή, αλλά η υπηρεσία εξακολουθεί να συνιστά στους εμβολιασμένους να φορούν μάσκα σε αεροπλάνα και τρένα, καθώς και σε αεροδρόμια, κόμβους διαμετακόμισης, μαζικής διέλευσης και σε τοποθεσίες, όπως νοσοκομεία και ιατρεία.

Κορωνοϊός: Η διπλή μάσκα προστατεύει 80% περισσότερο από την απλή

Τα CDC συμπλήρωσαν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να εξακολουθούν να φορούν μάσκα όπου απαιτείται από ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς, τοπικούς, φυλετικούς ή εδαφικούς νόμους και να τηρούν αυτούς τους κανόνες και κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων τοπικών επιχειρήσεων και οδηγιών σε χώρους εργασίας.

Στα τέλη Απριλίου, τα CDC ανέφεραν ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα μπορούν να συμμετέχουν με ασφάλεια σε υπαίθριες δραστηριότητες, όπως περπάτημα και πεζοπορία χωρίς να φορούν μάσκα, αλλά συνέστησαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν καλύμματα προσώπου σε δημόσιους χώρους όπου απαιτούνται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top