Τούρκος υφυπουργός για Κομοτηνή: «Η καρδιά της τουρκικής μειονότητας!»

Αμέτρητες οι προκλήσεις του Γιαβούζ Σελίμ Κιράν κατά την επίσκεψή του

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την σημερινή επίσκεψη του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη

Σε επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, από την οποία έχει προχωρήσει σε πολλά προκλητικά tweets.  

Ο Υφυπουργός εξωτερικών της Τουρκίας βρίσκεται στη χώρα μας μετά από εντολή του Προέδρου Ερντογάν. Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, προκάλεσε την ελληνική πλευρά όταν έθεσε μέσω twitter ένα θέμα για την ποιότητα ζωής της τουρκικής μειονότητας στη Θεσσαλονίκη.  

«Στη Θεσσαλονίκη συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας και τους θρησκευτικούς αξιωματούχους. Είναι απαράδεκτες οι πιέσεις και οι περιορισμοί στην ελευθερία θρησκείας, γλώσσας και προσευχής των ομογενών μας. Είμαστε δίπλα στους ομογενείς μας που παρά τις δυσκολίες διατηρούν την ταυτότητα και την θρησκεία τους» έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.  

Πάσχα στον Άη Στράτη για Σακελαροπούλου και μήνυμα προς Τουρκία 

Ο Τούρκος Υφυπουργός επισκέφτηκε αρχικά το τουρκικό προξενείο και το μουσείο του Κεμάλ στην οδό Αγίου Δημητρίου, ενώ συνέχισε στο Γενί Τζαμί το Αλατζά Ιμαρέτ και κατέληξε στα Κάστρα. 

Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν/ eurokinissi

Εκεί απόλαυσε τη θέα της πόλης από τον Πύργο Τριγωνίου και εν συνεχεία περπάτησε μερικές εκατοντάδες μέτρα παράλληλα με τα Κάστρα. 

Φον Ντερ Λάιεν για Τουρκία: «Ό,τι συνέβη, συνέβη επειδή είμαι γυναίκα»

Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Κιράν πέρασε μπροστά από τη Μονή Βλατάδων και την προσπέρασε, ενώ λίγα μέτρα αργότερα που βρίσκεται ένα καμένο και εγκαταλελειμμένο κτίριο, το οποίο στο παρελθόν ήταν Οθωμανικός Μεντρεσές (ιεροδιδασκαλείο), σταμάτησε και άρχισε να συζητά με τους τριγύρω του. 

Συνεχίστηκαν οι προκλήσεις στην Κομμοτηνή 

Ο Τούρκος υφυπουργός συνέχισε την επίσκεψή του στην Κομμοτηνή, όπου έκανε άλλη μία προκλητική δήλωση: «Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Κομμοτηνή, την καρδιά της τουρκικής μειονότητας».  

Μάλιστα, παραδέχτηκε πως η Τουρκία χρηματοδοτεί φύλακες στην περιοχή, υπηρετώντας διάφορα «σκοτεινά» σχέδια. Η συνάντηση που είχε με τον πρόξενο και τα δεκάδες άτομα της μουσουλμανικής κοινότητας ήταν μαραθώνια, αφού διήρκησε 5 ώρες. 

Η επίσκεψή του στη χώρα μας θα συνεχιστεί και αύριο, καθώς θα βρεθεί στο Διδυμότειχο και το ιστορικό Τέμενος Γιαβαζίτ, καθώς και στα μειωνοτικά σχολεία των μουσουλμάνων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top