Σαν «βρεγμένη γάτα» ο Πούτιν στη Σύνοδο για το Κλίμα

Ανακοίνωσε την απόσυρση των στρατευμάτων από τα σύνορα Ουκρανίας

Το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (22/04/21)

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν δέχθηκε την πρόσκληση του Μπάιντεν και συμμετείχε στη σημερινή Σύνοδο για το κλίμα με οικοδεσπότη τον Αμερικανό πρόεδρο. Ήταν η πρώτη του εμφάνιση δίπλα σε ηγέτες, έστω και διαδικτυακά, μετά τις προκλητικές του κινήσεις στην Ανατολική Ουκρανία.  

Τα προβλήματα του ήχου διορθώθηκαν γρήγορα και οι ηγέτες του πλανήτη έμειναν έκπληκτοι. Στις οθόνες τους εμφανίστηκε ο Ρώσος Πρόεδρος, ο οποίος τον τελευταίο καιρό εξαπολύει απειλές κατά πάντων. Ωστόσο, στην σημερινή ομιλία του εμφανίστηκε ήρεμος και σε χαμηλούς τόνους, σχεδόν απολογητικός.  

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Πούτιν για τις εξελίξεις στην Κριμαία

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να προτείνει ορισμένα κοινά έργα και να εξετάσει προνομιακούς όρους και προϋποθέσεις για ξένες εταιρείες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις σε καθαρές τεχνολογίες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.  

Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν είχε δείξει στους συνομιλητές τους ότι η Αμερική- έστω και για πρώτη φορά- βλέπει σοβαρά το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. 

«Πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε δράση. Αυτή η σύνοδος είναι το πρώτο μας βήμα στο δρόμο που θα ταξιδέψουμε μαζί» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.  

Ερντογάν: Δεν δέχθηκε καλή κριτική από τον Μπάιντεν  

Στη πολυαναμενόμενη σύνοδο και ανάμεσα στους 40 αρχηγούς κρατών βρισκόταν και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος ήθελε να τον επιπλήξει για την πολιτική της Τουρκίας στο περιβάλλον. 

Τούρκος αρχισυντάκτης στο Star: Η Τουρκία έχει μείνει μόνη και απομονωμένη

Με τη σειρά του ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία χαιρετίζει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.   

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο για το κλίμα/ APimages

Ουκρανία: Φεύγουν τα ρωσικά στρατεύματα  

Μετά τη συμμετοχή του Πούτιν στη Σύνοδο για το κλίμα, ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε ξαφνικά την απόσυρση του κόκκινου στρατού από τα σύνορα με την Ουκρανία στις μόνιμες βάσεις τους στο εσωτερικό της Ρωσιας. 

Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε πως εκπληρώθηκαν οι στόχοι του γρήγορου ελέγχου ετοιμότητας.  

Απασφάλισε ο Πούτιν: Η Ρωσία θα απαντήσει γρήγορα και σκληρά σε προκλήσεις

Η ανακοίνωση προκάλεσε την απότομη αύξηση της ισοτιμίας του ρουβλίου. Βέβαια, παραμένει αδιευκρίνιστο αν με τη διαταγή Πούτιν θα αποσυρθούν από την περιοχή όλα τα ρωσικά στρατεύματα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top