Απασφάλισε ο Πούτιν: Η Ρωσία θα απαντήσει γρήγορα και σκληρά σε προκλήσεις

«Ελπίζω κανείς να μην τολμήσει να διασχίσει την κόκκινη γραμμή...»

Θεούς και δαίμονες απειλεί ο Bλαντιμίρ Πούτιν σε όποιον τολμήσει να ορθώσει το ανάστημα του απέναντι στη Ρωσία. Τα «πυρά» του δέχεται η Δύση, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να συγκεντρώνονται στα ουκρανικά σύνορα.

Ουκρανία: Τι ζητούν από τη Ρωσία οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ

«Αν κάποιος μπερδέψει τις καλές μας προθέσεις με αδιαφορία ή αδυναμία και έχει πρόθεση να κάψει ή να ανατινάξει τις ίδιες τις γέφυρες, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρη, γρήγορη και σκληρή» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος κατά το 17ο ετήσιο μήνυμά του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση της χώρας.

O βήχας του στην αρχή της ομιλίας του στην ομοσπονδιακή συνέλευση δεν τον πτόησε καθόλου.

Kατά την ομιλία Πούτιν στην ομοσπονδιακή συνέλευση - φωτογραφία ΑΡ

Kατά την ομιλία Πούτιν στην ομοσπονδιακή συνέλευση - φωτογραφία ΑΡ

«Ελπίζω κανείς να μην τολμήσει να διασχίσει την κόκκινη γραμμή σε ό,τι αφορά στη Ρωσία και θα καθορίσουμε πού είναι σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση» είπε.

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν στην εμπόλεμη ζώνη

Ο Ρώσος πρόεδρος πυροδοτεί το κλίμα και ο Ουκρανός ομόλογός του τον καλεί σχεδόν γονυπετής στην εμπόλεμη ζώνη, στην ανατολική Ουκρανία, για να τερματίσουν τη  σύγκρουση. «Κύριε Πούτιν! Είμαι έτοιμος να πάω ακόμη πιο πέρα και να σας προσκαλέσω να με συναντήσετε σε οποιαδήποτε περιοχή του ουκρανικού Ντονμπάς, όπου συνεχίζεται ο πόλεμος. Ζήτω η Ουκρανία!» διαμήνυσε ο Ζελένσκι. 

Η Ρωσία συσσωρεύει δυνάμεις στα σύνορα με Ουκρανία 

Τίποτα δε σταματά τον Πούτιν. Απελαύνει 10 Αμερικανούς διπλωμάτες, ενώ αναπτύσσει  γύρω από την Κριμαία και τα ουκρανικά σύνορα, αεροσκάφη και στρατιωτικά οχήματα.

Ο Τζο Μπάιντεν καλεί σε διάλογο Κόσοβο και Σερβία

Κίνηση ματ από τον Πρόεδρο Μπάιντεν στα Βαλκάνια, ο οποίος προσπαθεί να σπάσει τους δεσμούς του Ρώσου προέδρου με τη Σερβία. Ο Μπάιντεν καλεί σε διάλογο Σερβία και Κόσοβο και ζητά «αμοιβαία αναγνώριση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top