Ρωσία - ΗΠΑ : Η Μόσχα απελαύνει 10 Αμερικανούς διπλωμάτες

Ως απάντηση στις ενέργειες των ΗΠΑ κατά Ρώσων διπλωματών στην Ουάσινγκτον

Κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία και απέλαση 10 Ρώσων διπλωματών. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (15/04)

Διακοίνωση για την απέλαση 10 Αμερικανών διπλωματικών υπαλλήλων της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα επιδόθηκε στον αναπληρωτή του Αμερικανού πρέσβη στη Ρωσία, Μπαρτ Γκόρμπαν, ο οποίος κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Κι όλα αυτά, λίγο μετά την ομιλία Πούτιν ενώπιον των δύο σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου, στην οποία προειδοποίησε τη Δύση πως η απάντηση της Μόσχας στις όποιες «προκλήσεις» θα είναι σκληρή και «ασύμμετρη».

Η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα - φωτογραφία ΑΡ

Η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα - φωτογραφία ΑΡ

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία έως τις 21 Μαΐου. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι το μέτρο αυτό είναι η απάντηση στις εχθρικές ενέργειες της αμερικανικής πλευράς εναντίον σειράς διπλωματικών υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον και του γενικού προξένου της Ρωσίας στη Νέα Υόρκη, τους οποίους ανακήρυξαν αβάσιμα ως ανεπιθύμητα πρόσωπα.   

Μπάιντεν: «Τιμωρεί» τη Ρωσία με οικονομικές κυρώσεις και απελάσεις

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαιώνει μέσω της ανακοίνωσής του ότι η Ρωσία στο προσεχές διάστημα θα προβεί σε περαιτέρω πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της απάντησής της στις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι το σύνολο των απαντητικών μέτρων στο τελευταίο κύμα «των παράνομων αντιρωσικών κυρώσεων των ΗΠΑ» ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών στις 16 Απριλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top