Ουκρανία: Τι ζητούν από τη Ρωσία οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη χωρίς απόφαση για νέες κυρώσεις

Κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία και απέλαση 10 Ρώσων διπλωματών. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (15/04)

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ κάλεσαν εκ νέου σήμερα τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη μεθόριο με την Ουκρανία και την παράνομα προσαρτημένη περιοχή της Κριμαίας, κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψή τους.

Ουκρανία: «Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία καθιστούν υπόλογο το Κρεμλίνο»

Επιπλέον ο Ύπατος Εκπρόσωπος μετέφερε την έκκληση των 27 για τον Αλεξέι Ναβάνλι προς τις ρωσικές αρχές, να του δώσουν άμεσα πρόσβαση σε ιατρικό προσωπικό της εμπιστοσύνης του. Ο Ζ.Μπορρέλ υπενθύμισε ότι το θέμα Ναβάλνι το έθεσε στο Ρώσο ομόλογό του κατά το ταξίδι του στη Μόσχα στις αρχές Φεβουαρίου.

Όπως τόνισε, στο ίδιο τμήμα της συζήτησης, ο Τσέχος Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε για την απέλαση των 14 Ρώσων διπλωματών που σχετίζονται με έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών της Τσεχίας και οι αρχές πληροφοριών της χώρας αναγνώρισαν ως πράκτορες της GRU.

Προς το παρόν οι 27 δεν εξέτασαν πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ αντιθέτως υιοθέτησαν περιοριστικά μέτρα κατά 10 ακόμα προσώπων που σχετίζονται με το πραξικόπημα στη Μιανμάρ και την αιματηρή καταστολή των πολιτών εκεί.

«Μακρά, εντατική και πολύ χρήσιμη» χαρακτήρισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορρέλ τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών, ανακοινώνοντας επιπλέον τα ως τώρα αποτελέσματα των συζητήσεων για τη συμφωνία JCPOA (που διεξάγονται στη Βιέννη), την κατάσταση στη Γεωργία και την κρίση στην Αιθιοπία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top