Τούρκος αρχισυντάκτης στο Star: Η Τουρκία έχει μείνει μόνη και απομονωμένη

Οι εκτιμήσεις του για τον Ερντογάν και τις διεκδικήσεις στο Αιγαίο

Για τους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας Ηνωμένων Πολιτείων - Ελλάδας αλλά και τον αντίκτυπο που έχει αυτό στην Τουρκία, μιλά αποκλειστικά στη Δέσποινα Μανδελενάκη και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Τούρκος δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Ahval, Γιαβούζ Μπαϊντάρ.

Διάβημα της Ελλάδας σε Τουρκία για την παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού

Ερωτηθείς για την αντίδραση της Τουρκίας σχετικά με την ισχυρή συνεργασία στον αμυντικό τομέα ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ, απαντά: «Οι ΗΠΑ επενδύουν ολοένα και περισσότερο στην Ελλάδα, όσον αφορά στο πλαίσιο ασφαλείας στην ανατολική Μεσόγειο. Εφαρμόζοντας τη σιωπηλή μεταχείριση στον Ερντογάν είναι πολύ αξιοσημείωτο, διότι μιλάμε για δυο συμμάχους του ΝΑΤΟ - μεγάλα μέλη του ΝΑΤΟ σε ότι αφορά τη στρατιωτική δομή. Η Τουρκία έχει βασικά μείνει μόνη, απομονωμένη. Και θα δούμε ακόμα περισσότερες αρνητικές εξελίξεις σε ότι αφορά στην Τουρκία». 

Τουρκία: Αντιδρά στη θωράκιση του Αιγαίου... με απειλές ότι θα χάσουμε νησί

Τι θα γίνει με τις διεκδικήσεις στο Αιγαίο χωρίς τον Ερντογάν στην εξουσία 

«Ίσως, ίσως όχι,  διότι πιστεύω ότι μιλάμε για δυο σημαντικά πράγματα.  Ο Ερντογάν έχτισε ένα προεδρικό σύστημα, το οποίο σημαίνει ενός ανδρός αρχή. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν φύγει ο Ερντογάν, ποιοι ή ποιο κόμμα θα έρθει στην εξουσία αλλά και τι θα κυνηγήσει, αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Για αυτό λέω, ας περιμένουμε να δούμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top