Aποκλειστικό: Τι θα συζητήσουν Δένδιας – Μπλίνκεν για τα ελληνοτουρκικά

Ο πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου στην Ουάσινγκτον στο Star

Η τουρκική προκλητικότητα έχει προκαλέσει κύματα αντίδρασης και στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, την ώρα που οι σχέσεις Αθήνας- Ουάσινγκτον είναι καλύτερες από ποτέ, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου στην Ουάσινγκτον σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον ανταποκριτή του Star στις ΗΠΑ, Δημήτρη Σουλτογιάννη.

ΗΠΑ: «Ναι» στον διάλογο Ελλάδας - Τουρκίας, αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος

Τι θα συζητήσουν Δένδιας – Μπλίνκεν για τα ελληνοτουρκικά

Υπάρχουν δημοσιεύματα ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφτεί τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια σύντομα. «Η σχέση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα είναι στο καλύτερο σημείο που υπήρξε ποτέ, ξέρουμε ότι αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια και συνεχίζει να ενισχύεται σε όλα τα επίπεδα. Επίσης πιστεύω για τον ρόλο της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο, όπου καταλαμβάνει μια πολύ σημαντική στρατηγικά περιοχή στην ανατολική Μεσόγειο και διότι η Ελλάδα αποτελεί ένα πολύ πιστό σύμμαχο» εξηγεί ο πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου στην Ουάσιγκτον, Νίκος Λαρυγγάκης.

Έρχεται στην Ελλάδα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν

Οι αντιδράσεις των Ελληνοαμερικανών για την πρόσφατη τουρκική προκλητικότητα

«Οι περισσότεροι Ελληνοαμερικανοί ικανοποιήθηκαν ιδιαίτερα βλέποντας τον Έλληνα ΥΠΕΞ να ορθώνει το ανάστημά του ενώπιον ανοιχτού ακροατηρίου (δημοσίως) και να προβάλει ανοιχτά αυτούς ισχυρισμούς. Επομένως νομίζω ότι οι Ελληνοαμερικανοί ικανοποιήθηκαν πολύ, όπως και πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα» σημείωσε ο κ.Λαρυγγάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top