Σάλος στην Αυστραλία από βίντεο με βουλευτές να κάνουν σεξ μέσα στη Βουλή

Πολιτικός σεισμός μετά τη διαρροή των ροζ βίντεο

Βουλή Αυστραλία

Σάλος έχει προκληθεί στην Αυστραλία μετά τη διαρροή ροζ βίντεο στα οποία φαίνονται βουλευτές να συνουσιάζονται εντός του Κοινοβουλίου.

Τα επίμαχα βίντεο, σύμφωνα με το BBC, στα οποία απεικονίζονται υπάλληλοι της Βουλής να κάνουν σεξ στον χώρο εργασίας τους, χρονολογούνται από το 2020 και φέρεται να διέρρευσαν στα ΜΜΕ από έναν πρώην υπάλληλο.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν εξεπλάγη με το θέαμα επειδή ήταν κάτι «πολύ συνηθισμένο» και αποκάλυψε ότι οι συνάδελφοί του και οι βουλευτές χρησιμοποιούσαν συχνά το «δωμάτιο προσευχής» της Βουλής για σεξουαλικές πράξεις, ενώ έφερναν και ιερόδουλες στο κτίριο.

Μετά την αποκάλυψη των ροζ βίντεο, ένας υπάλληλος του Κοινοβουλίου που πρωταγωνιστούσε σε ένα από αυτά και φαινόταν να συνουσιάζεται πάνω στο γραφείο μίας βουλευτή απολύθηκε.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, δήλωσε «σοκαρισμένος», διαμηνύοντας ότι πρέπει να μπει μια τάξη στο Κοινοβούλιο, να αναγνωριστεί το πρόβλημα και να επιλυθεί, ενώ η υπουργός η Κάρεν Άντριους, τόνισε ότι δε θα σιωπήσει όσον αφορά τον «σεξισμό στο αυστραλιανό Κοινοβούλιο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν μετά τις καταγγελίες μίας πρώην υπαλλήλου της Βουλής, η οποία ισχυρίστηκε ότι φοβόταν πως θα χάσει τη δουλειά της μετά από σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε στον εργασιακό της χώρο. Σύμφωνα με το BBC, η τότε υπάλληλος του Κοινοβουλίου, Μπρίτανι Χίγκινς, αποκάλυψε πως τον Μάρτιο του 2019 βιάστηκε από έναν συνάδελφό της και δέχτηκε πιέσεις ώστε να μην αναφέρει το γεγονός στην αστυνομία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top