ΕΜΑ: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca

Έδωσε τέλος στα σενάρια συσχέτισής του με θρομβώσεις

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Ασφαλές και αποτελεσματικό έκρινε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού.

«Η επιτροπή κατέληξε σε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα. Είναι ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Η επιτροπή επίσης κατέληξε ότι δεν σχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο θρομβώσεων» δήλωσε η Έμερ Κουκ, επικεφαλής του ΕΜΑ σε δημοσιογραφική διάσκεψη το απόγευμα της Πέμπτης.

AstraZeneca: Να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί συνιστά ο ΠΟΥ

Η ίδια τόνισε ότι το εμβόλιο δε σχετίζεται με την αύξηση των ρίσκων για δημιουργία θρομβώσεων. Ωστόσο, καθώς προς το παρόν δεν μπορεί να το αποκλείσει κατηγορηματικά σε αυτό το στάδιο της έρευνας, θα συνεχίσει την παρακολούθηση.

Ξεκαθάρισε όμως ότι πρόκειται για ελάχιστα περιστατικά ανάμεσα στα επτά εκατομμύρια εμβολιασμένων Ευρωπαίων. «Τα οφέλη για την προστασία των πολιτών από κορωνοϊό με τους σχετικούς κινδύνους θανάτου και νοσηλείας υπερτερούν των πιθανών κινδύνων», πρόσθεσε.

ΕΜΑ: Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των όποιον ρίσκων

Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου έχει διακοπεί σε αρκετές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, μετά τους φόβους ότι προκαλεί θρόμβους στο αίμα.

Η στάση της Ελλάδας

Η Ελλάδα κράτησε διαφορετική στάση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με το ελληνικό υπουργείο Υγείας να ξεκαθαρίζεο ότι δε σκοπεύει, προς το παρόν, να «παγώσει» τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν κανονικά. «Εμείς ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες. Δεν αναστέλλονται οι εμβολιασμοί της AstraZeneca, στο πλαίσιο των οδηγιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ)» δήλωσε.

Κίκιλιας για AstraZeneca: «Δεν αναστέλλονται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα»

Οι πολίτες που ακύρωσαν το ραντεβού τους για εμβολιασμό, έχουν τη δυνατότητα να το επαναπρογραμματίσουν μετά από έναν μήνα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πολίτης μπορεί να αλλάξει το ραντεβού του μόνο μια φορά, ενώ συνίσταται η αλλαγή να πραγματοποιείται μόνο όταν υπάρχει σημαντικός λόγος.

Για να μπορέσει κάποιος να αλλάξει το ραντεβού του πρέπει να συνδεθεί με τα στοιχεία του στο TAXIS, στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr. Η διαδικασία αλλαγής του ραντεβού μπορεί να πραγματοποιηθεί με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή σε φαρμακείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top