Ερντογάν: «Όποιος λέει για τον γαμπρό μου, να πέσουν πέτρες στο κεφάλι του»

Στο πλευρό του Αλμπαϊράκ ο Τούρκος πρόεδρος παρά την παραίτησή του

Δείτς το ρεπορτάζ του Star σχετικά με τον γαμπρό του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ

Την εμφάνισή του στην πολιτική σκηνή κάνει και πάλι ο γαμπρός του Ερντογάν και πρώην υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας μετά το σκάνδαλο με την παραίτησή του μέσω... Instagram.

Τουρκία: Μυστήριο με την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών μέσω Instagram

Η αντιπολίτευση στην Τουρκία εξακολουθεί ωστόσο να τον «στήνει στον τοίχο» και να τον κατηγορεί. Μετά τα τελευταία αρνητικά σχόλια για τον σύζυγο της κόρης του, ο Ερντογάν πήρε θέση και τον στήριξε.

Σε ομιλία του δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα μέλη της λογικής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος συμμετέχουν σε έναν αγώνα μηνυμάτων στο Twitter. Κοιμούνται και ξυπνάνε λέγοντας ο γαμπρός, ο γαμπρός και πάλι ο γαμπρός. Ένα θα σας πω. Όσες φορές μιλάτε για τον γαμπρό μου, τόσες φορές να πέσουν πέτρες στα κεφάλια σας και να σας πλακώσουν». 

Το «ευχαριστώ» του Ερντογάν στον γαμπρό του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη χρονιά, είχαν φουντώσει στην Τουρκία οι φήμες ότι ο Ερντογάν προετοίμαζε τον γαμπρό του για τη θέση του μελλοντικού αρχηγού του κόμματος. Παρόλα αυτά, τα σκάνδαλα που είχαν το φως της δημοσιότητας, είχαν ως αποτέλεσμα τον Νοέμβριο του 2020 ο Αλμπαϊράκ να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του.

Τα σκάνδαλα του «Μίστερ 20%» 

Ο Αλμπαϊράκ είναι γνωστός στην Τουρκία με το ψευδώνυμο «Μίστερ 20%» για τις μίζες που φέρεται να λάμβανε μέσω του λαθρεμπορίου πετρελαίου.

Ο φιλόδοξος Αλμπαϊράκ το 2017 πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο των «paradise papers», φιγουράροντας στην λίστα με off shore στη Μάλτα, ενώ αγόρασε 13 στρέμματα κατά μήκος της σχεδιαζόμενης Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης. 

Εκτός όμως από οικονομικά σκάνδαλα, ο αγαπημένος έως τότε γαμπρός φέρεται να απάτησε την κόρη του σουλτάνου με τη Μις Τουρκία Οζγκέ Ουλουσόι το 2019. Έναν χρόνο αργότερα ήρθε η παραίτησή του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top