Τουρκία: Μυστήριο με την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών μέσω Instagram

Ο λογαριασμός του φέρεται να παραβιάστηκε

Μπεράτ Αλμπαϊράκ

Την παραίτησή του για λόγους υγείας φέρεται πως ανακοίνωσε από τον λογαριασμό του στο Instagram ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Ωστόσο λίγο αργότερα υποστήριξε μέσω Twitter ότι ο λογαριασμός του είχε παραβιαστεί.

Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι παραιτείται για λόγους υγείας. «Έλαβα πλέον την απόφαση για λόγους υγείας να μη συνεχίσω τα καθήκοντά στο υπουργείο στο οποίο διατέλεσα για πέντε χρόνια. Από δω και μπρος θα αφιερώσω τον χρόνο μου στη μητέρα, τον πατέρα, τη σύζυγο και τα παιδιά μου τους οποίους παραμέλησα τα τελευταία χρόνια αναγκαστικά» έγραψε χαρακτηριστικά.

Τουρκία: Απομάκρυνε τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας ο Ερντογάν

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, δύο εκπρόσωποι του Αλμπαϊράκ επιβεβαίωσαν ότι ο λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανήκει στον υπουργό, αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την αυθεντικότητα της δήλωσης.

Ο υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Τούρκου προέδρου αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Πάντως την Παρασκευή η τουρκική λίρα είχε ρεκόρ πτώσης, ξεπερνώντας τις δέκα λίρες ανά ευρώ. Ακολούθησε απομάκρυνση του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας Μουράτ Οϊσάλ και διορισμό στη θέση του του πρώην Υπουργού Οικονομικών Νατζί Αγμπάλ.

O γνωστός δημοσιογράφος Μουράτ Γετκίν σχολίασε τον διορισμό του νέου προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας ως «το όνομα που εξισορροπεί τις επιδόσεις Μπεράτ Αλμπαϊράκ». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top