Ιταλία: Παραιτήθηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα μέσω... Facebook

«Ντρέπομαι για το ότι στο κόμμα μου γίνεται αναφορά μόνο σε καρέκλες»

Νικόλα Τζινγκαρέτι

Ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Τζινγκαρέτι, ανακοίνωσε μέσω Facebook την απόφασή του να εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματος.

Πρόκειται για κίνηση που ξάφνιασε μεγάλο μέρος της ηγεσίας του κόμματος, αλλά και των υποστηρικτών του. «Ντρέπομαι για το ότι στο κόμμα μου, τις τελευταίες 20 ημέρες γίνεται αναφορά μόνον σε καρέκλες και σε νέα, ανοιχτή εκλογή ηγεσίας, ενώ στην χώρα μας ξεσπά τρίτο κύμα κορωνοϊού, υπάρχει το πρόβλημα της ανεργίας, των επενδύσεων και η ανάγκη να οικοδομήσουμε μια ελπίδα, ιδίως για τις νέες γενιές», τόνισε ο Τζινγκαρέτι.

«Από την στιγμή που ο στόχος είμαι εγώ, για το καλό του κόμματος και της χώρας δεν μπορώ παρά να κάνω μια ακόμη κίνηση για να ξεμπλοκάρει η κατάσταση. Τώρα όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς.

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Τζινγκαρέτι / AP Images

Η κίνηση αυτή συνδέεται με σειρά θεμάτων που ετέθησαν μετά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι: το Δημοκρατικό Κόμμα δεν υπέδειξε ούτε μια γυναίκα για υπουργική θέση, πολλοί εσωκομματικοί αντίπαλοι κατηγόρησαν τον Τζινγκαρέτι για έλλειψη «ισχυρής ατζέντας» ενώ, πριν δυο ημέρες, προέκυψε ένα ακόμη πρόβλημα: σύμφωνα με δημοσκοπικές έρευνες , σε περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναλάβει την ηγεσία των Πέντε Αστέρων, το ποσοστό των «πεντάστερων» στην πρόθεση ψήφου μπορεί να αγγίξει το 22%, ενώ οι «δημοκρατικοί» δεν πρόκειται να καταφέρουν να ξεπεράσουν το 14%.

Aναμένεται, τώρα, η ενεργοποίηση των προβλεπόμενων διαδικασιών οι οποίες θα πρέπει να οδηγήσουν στην επιλογή νέου επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top