Space X: Ο πύραυλος του Έλον Μασκ εξερράγη λίγο μετά την προσγείωσή του

Ο πύραυλος προορίζεται για την μεταφορά ανθρώπων στον Άρη

Starship Space X/ reutersconnect

Πολύ κοντά στον στόχο της έφτασε πριν λίγες μέρες η Space X του Έλον Μασκ, αφού ο νέος της πύραυλος Starship απογειώθηκε και προσγειώθηκε στην έδρα του στο Τέξας μέσα σε λίγα λεπτά. 

Η Αίγυπτος εξηγεί στον Έλον Μασκ ότι δεν έφτιαξαν τις πυραμίδες εξωγήινοι

Ο Starship, ο οποίος προορίζεται να στείλει ανθρώπους και εφόδια στη Σελήνη και στον Άρη, εκτοξεύτηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, πέταξε για 6 λεπτά και μετά προσγειώθηκε όρθιος στο ίδιο σημείο. Όμως, τα χειροκροτήματα από το κοινό που παρακολουθούσε διακόπηκαν λίγα δευτερόλεπτα μετά, καθώς ο πύραυλος έγειρε λίγο και αμέσως ξέσπασε φωτιά. Μετά από 8 λεπτά, ο Starship εξερράγη εντελώς, χωρίς ακόμα να έχει ανακαλυφθεί η αιτία. 

Όμως, ο ιδρυτής της εταιρείας, Ίλον Μασκ, δεν φάνηκε δυσαρεστημένος καθώς δήλωσε πως υπάρχει πρόοδος, αφού στις δύο προηγούμενες δοκιμές ο πύραυλος είχε συντριβεί στο έδαφος κατά την προσγείωση.

Ο επαναχρησιμοποιούμενος πύραυλος Starship από ανοξείδωτο χάλυβα έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει φορτίο έως 100 τόνων σε μεγάλες αποστάσεις. Έχει ύψος 50 μέτρων, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη ο Starship, μαζί με τον επίσης επαναχρησιμοποιούμενο πυραυλικό φορέα Super Heavy, θα φθάνει τα 120 μέτρα.

Η πρώτη απόπειρα για πτήση του Starship σε τροχιά γύρω από τη Γη έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2021,ενώ λίγοι δισεκατομμυριούχοι έχουν ήδη κλείσει θέση για το 2023, όταν ο πύραυλος θα πετάξει για 6 μέρες γύρω από τη σελήνη. 

Elon Musk: Ξεπέρασε τον Bezos κι έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top