Ισραήλ: Με βραχιολάκι παρακολούθησης όσοι μπαίνουν στη χώρα

Θα ενημερώνει τις Αρχές αν παραβιάσουν την καραντίνα

Μια νέα επιλογή δίνει το Ισραήλ σε όσους επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό. Αντί να διαμείνουν σε ξενοδοχείο καραντίνας μπορούν να φορούν ένα ειδικό βραχιολάκι παρακολουθησης, το οποίο θα ενημερώνει τις Αρχές εάν παραβιάζουν το υποχρεωτικό διάστημα απομόνωσης.

Ισραήλ: Μόλις ένας στους 1.500 εμβολιασμένους νοσεί από κορωνοϊό

Οι άνθρωποι που θα μπαίνουν στη χώρα, θα φορούν ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι για να διασφαλιστεί ότι συμμορφώνονται με τους αυστηρούς νόμους καραντίνας και θα επιστρέφουν στο σπίτι τους. Το βραχιολάκι αφορά όσους δεν επιθυμούν να διαμείνουν σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Το βραχιολάκι συνοδεύεται από μια συσκευή παρακολούθησης που τοποθετείται στον τοίχο και ένα κινητό τηλέφωνο. Έτσι, όταν το άτομο που φοράει το βραχιολάκι απομακρυνθεί πολύ από τη συσκευή παρακολούθησης, ειδοποιούνται οι Αρχές. Το ίδιο ισχύει και αν το άτομο βγάλει το ειδικό βραχιολάκι.

Στόχος του νέου προγράμματος είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας καθώς οι μεταλλάξεις εξαπλώνονται ραγδαία στον κόσμο.

Ταξιώτης έβαλε το ειδικό βραχιολάκι / AP Images

Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε τη Δευτέρα και η εταιρεία διέθεσε 100 συσκευές στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας, «το σύστημα δε σε κατασκοπεύει, όμως διασφαλίζει ότι είσαι σε καραντίνα».

Ταξιδιώτες βάζουν το ειδικό βραχιολάκι μετά την επιστροφή τους στο Ισραήλ / AP Images

«Όταν μπήκα μου ζήτησαν αν ήθελα να πάω σπίτι ή σε ένα ξενοδοχείο και έτσι είπα ότι θέλω να πάω σπίτι. Είπαν αν θες να πας σπίτι, πρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτό το βραχιολάκι παρακολούθησης» είπε ένας από τους ταξιδιώτες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top