Το Facebook μπλοκάρει τη δημοσίευση ειδήσεων στην Αυστραλία

Χρήστες και εκδότες δε θα βλέπουν, ούτε θα κοινοποιούν ειδήσεις

Facebook - Αυστραλία απαγόρευση ειδήσεων

«Φρένο» στη δημοσίευση και αναπαραγωγή ειδήσεων σε όσους βρίσκονται στην Αυστραλία, έβαλε το Facebook. 

Με βάση την ανακοίνωση της εταιρίας, η απόφαση ελήφθη λόγω της νομοθεσίας της χώρας που αναγκάζει τις τεχνολογικές πλατφόρμες να πληρώνουν τους εκδότες ειδήσεων για το περιεχόμενό τους.

Γιατί η Google απειλεί να κλείσει τη μηχανή αναζήτησης στην Αυστραλία;

«Αυτό που ο προτεινόμενος νόμος αποτυγχάνει να αναγνωρίσει είναι η θεμελιώδης φύση της σχέσης μεταξύ της πλατφόρμας και των εκδοτών μας» έγραψε σε άρθρο του ο Κάμπελ Μπράουν, αντιπρόεδρος global news partnership της Facebook.

«Σε αντίθεση με ό,τι έχουν προτείνει ορισμένοι, το Facebook δεν κλέβει περιεχόμενο ειδήσεων. Οι εκδότες επιλέγουν να μοιραστούν τις ιστορίες τους στο Facebook» εξηγεί.

«Ελπίζω ότι στο μέλλον θα μπορούμε να συμπεριλάβουμε νέα για τους πολίτες της Αυστραλίας» συμπλήρωσε ο Μπράουν.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία της Αυστραλίας, το Facebook και η Google ακολούθησαν όμοιες κατευθύνσεις, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για το νομοσχέδιο. Μάλιστα, το Facebook γνωστοποίησε τότε ότι θα εμποδίσει τις αναρτήσεις με ειδησεογραφικό περιεχόμενο, αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ενώ η Google απείλησε να απενεργοποιήσει τη μηχανή αναζήτησης στην Αυστραλία. 

Τελικά, η Google τελευταία στιγμή υποχώρησε και όχι μόνο πήγε με το μέρος της Αυστραλίας, αλλά αποφάσισε να εμβαθύνει τις σχέσεις της με τους εκδότες στη χώρα. 

Η πρώτη αντίδραση από τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Scott Morrison

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison, σχολίασε το μπλόκο του δημοφιλούς κοινωνικού μέσου στις ειδήσεις της Αυστραλίας λέγοντας: 

«To Facebook με την κίνησή του αυτή, αποκλείει την Αυστραλία από σημαντικές πηγές πληροφόρησης για την υγεία, αλλά και από υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Βρίσκομαι σε συνεχείς επαφές με τους πολιτικούς ηγέτες και άλλων χωρών για τη διευθέτηση τέτοιων ζητημάτων. Δε θα υποκύψουμε σε εκφοβισμούς».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top