Τουρκία: Εικόνες καταστροφής από ανεμοστρόβιλο - 16 τραυματίες

Μεγάλες ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα στο Τσεσμέ

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε το βράδυ της Πέμπτης την περιοχή του Τσεσμέ της Τουρκίας και συγκεκριμένα την επαρχία Ιζμίρ. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, 16 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε κάποια σπίτια και αυτοκίνητα. 

Ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ιζμίρ, Yavuz Selim Kosger, έγραψε στα social media πως η γειτονιά Alacati στο Τσεσμέ αλλα και η περιοχή Urla, «χτυπήθηκαν από έντονη βροχή και χαλάζι».

 

 

Ο ανεμοστρόβιλος που σχηματίστηκε στο λιμάνι της περιοχής Alacati, προκάλεσε ζημιές αναποδογυρίζοντας έναν γερανό αλλά και μερικά οχήματα.
 

 

 

Ο κυβερνήτης της επαρχίας του Τσεσμέ, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ότι έσπασε το πόδι ενός πολίτη ενώ ακόμα 16 άτομα υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς.

Ζημιές από ανεμοστρόβιλο στο Τσεσμέ της  Τουρκίας

Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές και στην περιοχή Ayvalik, της δυτικής επαρχίας Balikesir. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τέσσερις στέγες έσπασαν, τα παράθυρα σε 12 κτίρια έγιναν χίλια κομμάτια, 20 οχήματα υπέστησαν ζημιές και τέσσερα σκάφη βυθίστηκαν.

 

 

Οι νεροποντές και οι ανεμοστρόβιλοι δεν είναι άγνωστα καιρικά φαινόμενα την Τουρκία και συμβαίνουν κυρίως στις νότιες περιοχές της χώρας.
Μεταξύ 1980 και 2013, 59 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν όλη την Τουρκία, σύμφωνα με την κρατική μετεωρολογική υπηρεσία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top