Αυστραλία: Μαίνονται δύο δασικές πυρκαγιές στο Περθ - Καταστράφηκαν σπίτια

Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τις περιοχές που απειλούνται

Στο βίντεο του ΑΡ, το καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς σε εικόνες από drone 

Μαίνονται δύο δασικές πυρκαγιές κοντά στην Περθ της Δυτικής Αυστραλίας και ήδη τουλάχιστον 71 κατοικίες τυλίχθηκαν στις φλόγες, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς.

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις περιοχές που απειλούνται, παρά το lockdown που έχει επιβληθεί εξαιτίας κρούσματος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε την Κυριακή. Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους χθες Δευτέρα, ενώ πολλοί χρειάστηκε να διανυκτερεύσουν σε καταφύγια.

Καλιφόρνια: Πάνω από 16 εκατ. έγιναν στάχτη από τις πυρκαγιές

Οι φλόγες απανθράκωσαν τεράστιες εκτάσεις γης στους λόφους της Περθ, της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, προτού εξαπλωθούν σε πιο πυκνοκατοικημένες ζώνες. Καπνοί γέμισαν τον ουρανό στην Περθ, περίπου 30 χιλιόμετρα δυτικά από τα μέτωπα, που εκτείνονταν χθες Τρίτη σε περίμετρο 75 χιλιομέτρων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος, ούτε σοβαρός τραυματισμός. Σύμφωνα με το αυστραλιανό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC, έξι πυροσβέστες υπέστησαν ελαφριά τραύματα.

Την ίδια ώρα, οι φόβοι εντείνονται πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί σήμερα, καθώς προβλέπονται ισχυροί άνεμοι που ενδέχεται να ενισχύσουν τις φλόγες. Εκατοντάδες πυροσβέστες, αεροσκάφη και άλλα μέσα επιχειρούν στην περιοχή.

Το 2020 στη Δυτική Αυστραλία απανθρακώθηκαν πάνω από 35 εκατομμύρια στρέμματα εκτάσεων με χαμηλή βλάστηση εξαιτίας των πυρκαγιών, φαινομένου που επιδεινώνεται από την κλιματική αλλαγή. Η χώρα στο σύνολό της πέρυσι αντιμετώπισε εφιαλτικές πυρκαγιές.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top