Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ- Πούτιν για την φυλάκιση Ναβάλνι

Η ΕΕ θέλει να απελευθερωθεί αμέσως ο επικριτής του Κρεμλίνου

Βίντεο από την άγιξη του Ναβάλνι στο αεροδρόμιο, λίγο πριν συλληφθεί/ APvideos

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενημέρωσε τον Πρόεδρο Πούτιν για τη σοβαρή ανησυχία της ΕΕ και των κρατών μελών της για τις πρόσφατες εξελίξεις και κάλεσε να σεβαστεί πλήρως και άνευ όρων τα δικαιώματα του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος φυλακίστηκε στις 17/1 με το που έφτασε στην Ρωσία. 

Ο Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η ΕΕ είναι ενωμένη στην έκκλησή της προς τη Ρωσία να απελευθερώσει γρήγορα τον Ναβάλνι και να προχωρήσει στην έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, με πλήρη διαφάνεια και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Αλεξέι Ναβάλνι: Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 ημερών

Ο 44χρονος επικριτής του Κρεμλίνου είχε αναχωρήσει από το Βερολίνο, όπου μεταφέρθηκε τον Αύγουστο για επείγουσα ιατρική θεραπεία μετά τη δηλητηρίασή του, από αυτό που γερμανικοί έλεγχοι έδειξαν πως ήταν ο νευροτοξικός παράγοντας Novichok. Το Κρεμλίνο αρνείται κάθε ανάμειξη στη δηλητηρίασή του και υποστηρίζει ότι δεν έχει κάποια αποδεικτικά στοιχεία που να παραπέμπουν σε δηλητηρίαση. 

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την πρόθεσή του να συγκαλέσει στρατηγική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.

 

Αλεξέι Ναβάλνι: Άγνωστη η κατάστασή του μετά τη σύλληψη

Όπως έγινε γνωστό η κλήση περιστράφηκε και γύρω από την πανδημία COVID-19 και τη σημασία της παγκόσμιας αλληλεγγύης και της διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμησή της.

Ο Πρόεδρος Σαρλ Μισέλ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας και της επιδίωξης λιγότερων  συγκρούσεων και περισσότερων λύσεων.

Αθανάσιος Αθανασίου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top