Τραμπ: «​​​Γελοία η παραπομπή μου, όμως δε συνιστά κανένα κίνδυνο για μένα»

«Κατά συνείδηση» θα ψηφίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή

Έκκληση να μην ταξιδέψει κανείς στην Ουάσιγκτον για την ορκωμοσία Μπάιντεν κάνει η δήμαρχος της πόλης μετά τα έκτροπα στο Καπιτώλιο. Σήμερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος έριξε λάδι στη φωτιά, δηλώνοντας ότι η διαδικασία αποπομπής του θα πυροδοτήσει νέο κύμα οργής, ωστόσο δε βρίσκει κανένα κίνδυνο για τον ίδιο από την παραπομπή του. 

Δε θέλουμε καθόλου βία. Σχετικά με την παραπομπή, είναι μια συνέχεια στο μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην ιστορία της πολιτικής. Είναι γελοίο… Πιστεύω ότι προκαλεί τρομερό κίνδυνο στη χώρα μας και τρομερή οργή

Ο απερχόμενος πρόεδρος πάντως, δήλωσε πως δεν ανησυχεί καθόλου για την προσφυγή στην 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην καθαίρεσή του. 

Κατατέθηκε άρθρο για την παραπομπή του Τραμπ ως «υποκινητή ανταρσίας»

«Η 25η τροπολογία δε συνιστά κανένα κίνδυνο για μένα», είπε ο Τραμπ, από το Άλαμο στο Τέξας σε ομιλία που εκφώνησε μπροστά από ένα τμήμα τείχους των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου ζήτησε επίσης «σεβασμό του νόμου». «Έχει φτάσει η ώρα για κατευνασμό στη χώρα μας, η ώρα για ειρήνη και ηρεμία», είπε.

«Κατά συνείδηση» θα ψηφίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή για την παραπομπή του Τραμπ   

Η ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο δε θα πιέσει τους βουλευτές να καταψηφίσουν το ψήφισμα που πρόκειται να κατατεθεί αργότερα απόψε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με το οποίο θα ζητείται να ξεκινήσει η διαδικασία καθαίρεσης του προέδρου με βάση την 25η Τροπολογία του Συντάγματος. Δε θα τους ζητήσει επίσης να καταψηφίσουν την πρόταση παραπομπής που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία αύριο Τετάρτη. 

Εισβολή Καπιτώλιο: «Aνησυχία για νέα επεισόδια έως την ορκωμοσία Μπάιντεν»

«Και στις δύο περιπτώσεις θα ψηφίσουν κατά συνείδηση», είπε η μία από τις δύο πηγές που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Η Ιβάνκα επιθυμεί να πάει στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Φωτιά έχει πάρει  ο Λευκός Οίκος. Μετά τη Μελάνια, η οποία διαφώνησε για ακόμη μία φορά ανοιχτά με τον σύζυγό της, τώρα του γυρνά την πλάτη και η κόρη του. Η Ιβάνκα θέλει διακαώς να παραβρεθεί στην ορκωμοσία  Μπάιντεν.
Ο Τραμπ δεν μπορεί να χωνέψει πως η «Πρώτη κόρη» των ΗΠΑ του πάει κόντρα για να προστατέψει τις δικές της πολιτικές φιλοδοξίες. Άγνωστο παραμένει το τι θα κάνει η σύζυγός του. 

«Αστακός» η Ουάσινγκτον την ημέρα της ορκωμοσίας

Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον κάνει έκκληση, έτσι ώστε να μην ταξιδέψει κανείς στην αμερικανική πρωτεύουσα για την ορκομωσία Μπαιντεν, μετά από απειλές που δέχονται οι μυστικές υπηρεσίες για επεισόδια και αιματοκύλισμα από εξτρεμιστές που ζητούν να επαναμετρηθούν ψήφοι.

Ο Nτόναλντ Τραμπ ενέκρινε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την Ουάσιγκτον για την ενίσχυση της ασφάλειας στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν. Το FBI προειδοποίησε ότι ένοπλες διαδηλώσεις μπορεί να γίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετέδωσε το BBC. 

Η συγκλονιστική μαρτυρία της Νάνσυ Πελόζι

Η Νάνσι Πελόζι περιέγραψε πώς γλίτωσαν οι συνεργάτες της από τον όχλο κρυμμένοι 2,5 ώρες κάτω από ένα γραφείο, σιωπηλοί στο σκοτάδι.

«To προσωπικό κρύφτηκε κάτω από το τραπέζι, έβαλε πράγματα πίσω από την πόρτα, έκλεισε τα φώτα κι έμειναν σιωπηλοί στο σκοτάδι. Βλέπετε τι έκαναν στον καθρέφτη εκεί; Υπήρχαν παντού γυαλιά» είπε.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top