Facebook: Δεν έχει πρόθεση να «ξεμπλοκάρει» τον Τραμπ

Θα αφαιρεθούν όλες οι αναρτήσεις για την υποτιθέμενη κλοπή των εκλογών

Το Facebook δεν έχει πρόθεση να «ξεμπλοκάρει» τον Ντόναλντ Τραμπ ενώ πρόκειται να αφαιρέσει όλες τις αναρτήσεις του με το σύνθημα «stop the steal», δηλαδή «σταματήστε την κλοπή», που αναφέρεται στο αποτέλεσμα των εκλογών. 

Ο Τραμπ μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, χρησιμοποιούσε τόσο το Facebook όσο και το Twitter για να στέλνει μηνύματα φανατισμού στους οπαδούς του, ισχυριζόμενος ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν νοθευμένο. Στις αναρτήσεις του μάλιστα, εμφανιζόταν πολύ συχνά η ένδειξη ότι το περιεχόμενο δεν είναι αληθές.

Κατατέθηκε άρθρο για την παραπομπή του Τραμπ ως «υποκινητή ανταρσίας»

«Με δεδομένες τις απόπειρες οργάνωσης εκδηλώσεων για την αμφισβήτηση του αποτελέσματος των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, που μπορεί να οδηγήσουν σε βιαιότητες, και την χρησιμοποίηση αυτής της έκφρασης από εκείνους που συμμετείχαν στα βίαια περιστατικά της Τετάρτης στην Ουάσινγκτον, λαμβάνουμε επιπλέον μέτρα εν όψει της ορκωμοσίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Facebook Inc.

«Το μπλοκάρισμα ισχύει επ΄αόριστον. Έχουμε πει ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την μεταβίβαση της εξουσίας, αλλά δεν έχουμε πρόθεση να το άρουμε», δήλωσε η επιχειρησιακή διευθύντρια και δεύτερη στην ιεραρχία της Facebook Inc Σέριλ Σάντμπεργκ στο forum Reuters Next.

Το Twitter έλαβε την Παρασκευή μία ακόμη πιο δραστική απόφαση: την κατάργηση του λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ, στερώντας του το αγαπημένο του μέσο επικοινωνίας. Τα προφίλ του Τραμπ διαγράφηκαν επίσης από πλατφόρμες όπως τα Snapchat και Twitch.

To Twitter έκλεισε τον λογαριασμό του Τραμπ επ' αόριστον!

«Οι κανονισμοί μας εφαρμόζονται για όλους. Εχουμε αποσύρει δημοσιεύσεις του Ντον Τζούνιορ, αποσύραμε τις δημοσιεύσεις άλλων διεθνών ηγετών και άλλων πολιτικών αξιωματούχων ...αυτό δείχνει ότι ακόμη και ένας πρόεδρος δεν είναι υπεράνω των κανόνων λειτουργίας μας», δήλωσε η Σέριλ Σάντμπεργκ.

Τα στελέχη της Facebook ακολουθούσαν μέχρι σήμερα μία ήπια προσέγγιση στον έλεγχο του λόγου πολιτικών με το επιχείρημα ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να βλέπουν τις δηλώσεις των ηγετών τους.

Ωστόσο η εταιρία αναγκάσθηκε να κάνει στροφή και να μπλοκάρει επ΄αόριστον τον Τραμπ έπειτα από τις βίαιες ταραχές που κατέληξαν στην επιδρομή κατά του Καπιτωλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top