Σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης η Ουάσινγκτον: Φόβοι για επιθέσεις ενόπλων

Συναγερμός στο FBI

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 8/1 για την εισβολή στο Καπιτώλιο και τα πρόσωπα που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των επεισοδίων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ουάσιγκτον μετά από την αποκάλυψη πως υπήρχαν τρία σχέδια επίθεσης στο Καπιτώλιο ενόψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Άγρια επεισόδια στο Καπιτώλιο: Νεκρή η γυναίκα που πυροβολήθηκε

Την εντολή έδωσε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ενημέρωσε το FBI για τις επικείμενες επιθέσεις, αλλά και για μαζικές διαδηλώσεις σε 50 πολιτείες της Αμερικής. 

Η μία από τις τρεις επιθέσεις, που ανακάλυψε ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος, χαρακτηρίστηκε η μεγαλύτερη ένοπλη διαμαρτυρία στην αμερικανική ιστορία. 

Εισβολή Καπιτώλιο: «Aνησυχία για νέα επεισόδια έως την ορκωμοσία Μπάιντεν»

Με την απόφαση να τεθεί η Ουάσιγκτον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το FBI σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να διαχειριστούν την κατάσταση με τις τοπικές αρχές. 

Χθες το βράδυ, οι νέοι επικεφαλής ασφάλειας του Καπιτωλίου, ενημέρωσαν του Δημοκρατικούς, ότι εξετάζονται τρία διαφορετικά σχέδια επιθέσεων στο Καπιτώλιο.

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο «Βίκινγκ» που συμμετείχε στην εισβολή στο Καπιτώλιο

Αναφερόμενοι μάλιστα σε μία από τις επιθέσεις αυτές, περιέγραψαν ένα σχέδιο ένοπλων εισβολέων, οι οποίοι σχεδιάζουν να περικυκλώσουν το Καπιτώλιο και να εμποδίσουν τους Δημοκρατικούς να μπουν σε αυτό, ακόμα και σκοτώνοντάς τους, ώστε οι Ρεπουμπλικανοί να μην παραδώσουν την εξουσία. 

Εισβολή Καπιτώλιο: Πέντε οι νεκροί - Θα δώσει χάρη στον εαυτό του ο Τραμπ;

Μια ακόμα διαδήλωση έχει προγραμματιστεί στη μνήμη της γυναίκας που έπεσε νεκρή από πυρά αστυνομικού μέσα στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα. 

Καπιτώλιο: Ποια ήταν η γυναίκα που έπεσε νεκρή από αστυνομικά πυρά

Σύμφωνα με το εσωτερικό σημείωμα του FBI προς τους Δημοκρατικούς σχεδιάζονται εισβολές σε τοπικά και ομοσπονδιακά κτίρια, αλλά και σε δικαστήρια, ώστε να μη φύγει από την εξουσία ο Τραμπ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top