Εμβόλιο Moderna: Πιθανόν να προσφέρει προστασία για έως και δύο χρόνια

Τι είπε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρίας

To ρεπορτάζ του ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες Θάνου Αθανασίου για το εμβόλιο της Moderna- μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων 6/1/21

Το εμβόλιο της εταιρίας Moderna είναι πιθανόν να προσφέρει προστασία για έως και περίπου δύο χρόνια, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της σήμερα, αν και χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να υπάρξει μια οριστική αξιολόγηση.

Η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας, που εξέπληξε ολόκληρο τον κόσμο καθώς ανέπτυξε εμβόλιο κατά της Covid-19 που προκαλείται από τον κορωνοϊό σε μερικές μόλις εβδομάδες, έλαβε χθες την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εμβόλιό της. 

Κομισιόν: Άδεια κυκλοφορίας υπό όρους στο εμβόλιο της Moderna

«Το εφιαλτικό σενάριο που περιγράφηκε στα μέσα ενημέρωσης την άνοιξη, για εμβόλιο που θα λειτουργεί μόνο για έναν ή δύο μήνες έχει εξαφανιστεί νομίζω», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο όμιλος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Oddo BHF.

«Η ανοσολογική απόκριση που δημιουργείται στον ανθρώπινο οργανισμό φθίνει με πολύ αργούς ρυθμούς. Πιστεύουμε ότι δυνητικά θα υπάρχει προστασία για περίπου δυο χρόνια» είπε.

Ο Μπανσέλ πρόσθεσε ότι η εταιρία του πρόκειται να αποδείξει ότι το εμβόλιό της θα είναι επίσης αποτελεσματικό έναντι των μεταλλάξεων του κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί στη Βρετανία και τη νότια Αφρική. 

Σύμφωνα με επιστήμονες, τα εμβόλια που έχουν προσφάτως αναπτυχθεί αναμένεται να είναι εξίσου αποτελεσματικά και έναντι των δύο αυτών μεταλλάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο της Moderna έχει αποτελεσματικότητα 94,1% στον γενικό πληθυσμό και 90,9% στις βαριές περιπτώσεις, καθώς και ότι η Ε.Ε έχει κλείσει συμφωνία για 160 εκατ.δόσεις του εμβολίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top