Παρίσι: Στους δρόμους ξανά οι Γάλλοι - Επεισόδια αστυνομικών με διαδηλωτές

Μεγάλες κινητοποιήσεις κατά του νόμου της «καθολικής ασφάλειας»

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Παρίσι κατά τη διάρκεια κινητοποίησης κατά του νόμου «καθολικής ασφάλειας». Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Μαρία Δεναξά από το Παρίσι, οι διαδηλώσεις είναι μαζικές και σήμερα σε όλη τη Γαλλία.

Χάος στο Παρίσι: Διαδηλωτές πυρπόλησαν αυτοκίνητα κι έσπασαν καταστήματα

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και εβδομάδες οι πολίτες αντιδρούν απέναντι στο πιο αμφιλεγόμενο άρθρο του νομοσχεδίου για τη λεγόμενη «καθολική ασφάλεια», στο οποίο περιορίζεται η μετάδοση εικόνων αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας.

Γαλλία: Άγριος ξυλοδαρμός φωτορεπόρτερ από τη Συρία

Μπροστά στις μεγάλες αντιδράσεις η κυβέρνηση τροποποίησε την διατύπωση του επίμαχου άρθρου 24 του νομοσχεδίου για να διευκρινίσει ότι «οι προβλεπόμενες διατάξεις δεν θα αποτελούν εμπόδιο για την ελευθερία της πληροφόρησης». Με αυτή τη διατύπωση το άρθρο, που πέρασε στην πρώτη ανάγνωση με 146 ψήφους υπέρ και 24 κατά χθες το απόγευμα από τη Βουλή, προβλέπει ουσιαστικά την επιβολή κυρώσεων «με την επιφύλαξη του δικαιώματος ενημέρωσης».

Η διάταξη αυτή θεωρείται από τα μέσα ενημέρωσης και τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ως πιθανό εμπόδιο στην ελεύθερη πληροφόρηση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top