Γαλλία: Άγριος ξυλοδαρμός φωτορεπόρτερ από τη Συρία

Συνέβη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για την ελευθεροτυπία

Το υπουργείο εσωτερικών της Γαλλίας, ανακοίνωσε τον τραυματισμό 98 αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο περιθώριο της διαδήλωσης για την ελευθεροτυπία και κατά του νόμου Καθολικής Ασφάλειας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Παρίσι. 

Παρίσι: Κρατούνται τρεις αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό μουσικού παραγωγού


Από τα εκτεταμένα επεισόδια συνελήφθησαν 29 άτομα, εκ των οποίων οι τρεις είναι ανήλικοι. Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε ο άγριος ξυλοδαρμός φωτορεπόρτερ από τη Συρία που κάλυπτε τη διαδήλωση για λογαριασμό του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων.

Ο Αμίρ Χαλμπ, φωτογράφος του Αθηναϊκού Πρακτορείου, δήλωσε « Έβγαζα μια φωτογραφία ενός αστυνομικού που χτυπούσε κάποιον και ήταν κατάχαμα. Είκοσι, τριάντα δευτερόλεπτα αργότερα χτυπούσαν εμένα. Ήταν χτυπήματα με γκλοπ στο πρόσωπο. Έπεσα κάτω, με όλους τους διαδηλωτές να με ποδοπατούν ήταν τρομερό».

Βίαια επεισόδια στο Παρίσι: Στις φλόγες η Τραπέζα της Γαλλίας

Να θυμίσουμε ότι, οι πολίτες αντιδρούν στο νόμο για την «καθολική ασφάλεια» που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος καταπατά την ελευθερία των δημοσιογράφων να καταγράφουν τα γεγονότα και καθιστά ακόμα δυσκολότερο το να λογοδοτούν οι αστυνομικοί για καταχρήσεις όπως την υπέρμετρη χρήση βίας, ένα φαινόμενο που ανησυχεί τους πολίτες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top