10 «άγνωστες» ιστορίες από τον μαγικό κόσμο της Disney!

Το πρώτο όνομα του Μίκυ Μάους και η πραγματική ιστορία της Ποκαχόντας

Οι ήρωες της Disney είναι γνωστοί πασγκοσμίως / φωτογραφίες AP

Mε τους ήρωες και με τις ταινίες της μεγάλωσαν γενιές και γενιές παιδιών σε όλο τον κόσμο. Έχουμε δει ξανά και ξανά κάποιες ταινίες, ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ιστορίες που ακόμα και οι πιο φανατικοί τις αγνοούν. 

Η Disney ενημερώνει για ρατσιστικό περιεχόμενο σε κλασικές ταινίες της

Διαβάστε δέκα πράγματα, όχι και τόσο γνωστά, για το μαγικό κόσμο της Disney!

1. Το πρώτο όνομα του Μίκυ Μάους ήταν Μόρτιμερ

Μίκυ Μάους / Μίνι Μάους

Όταν ο Γουόλτ Ντίσνεϊ πρότεινε το όνομα αυτό, στη σύζυγό του, Λίλιαν, εκείνη δεν πίστευε ότι το όνομα ταιριάζει με την προσωπικότητα του χαρακτήρα. Αργότερα σκέφτηκε να του δώσει το όνομα Μίκυ Μάους. Έτσι ο Mortimer Mouse έγινε τελικά, ο ψηλότερος, και πιο αλαζονικός ανταγωνιστής του Μίκυ, που εμφανίζεται σποραδικά σε κόμιξ και μικρού μήκους ταινίες από το 1936.

2. Ο Μίκυ και η Μίνι έχουν την ίδια μέρα γενέθλια

Μαρκ Έλιοτ: Σίγησε η θρυλική «φωνή» της Disney

Το 1933, ο Γουόλτ Ντίσνεϊ έχει δηλώσει ότι τα γενέθλια του Μίκυ ήταν η 1η Οκτωβρίου 1928, καθώς ήταν «η ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε η πρώτη του εικόνα». Αλλά το 1978, ο Dave Smith, ιδρυτής των Αρχείων της Disney, άλλαξε την ημερομηνία στις 18 Νοεμβρίου 1928, την ημέρα που έκανε πρεμιέρα η μικρού μήκους ταινία Steamboat Willie, που ήταν κι η πρώτη εμφάνιση του Μίκυ και της Μίνι Mάους. Και η Μίνι, λοιπόν, «γεννήθηκε» την ίδια ημέρα με τον αγαπημένο της. 

3. Αρκετοί χαρακτήρες της Disney έχουν αστέρια στο Hollywood Walk of Fame

Μίκυ Μάους / Μίνι Μάους

Στις 18 Νοεμβρίου 1978, ο Μίκυ Μάους έγινε όχι μόνο ο πρώτος χαρακτήρας της Disney αλλά ο πρώτος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων που πήρε ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame . Έξι ακόμη αστέρια έχουν από τότε απονεμηθεί σε χαρακτήρες της Disney: Χιονάτη (1987), Kermit ο βάτραχος (2002), Donald Duck (2004), Winnie the Pooh (2006), Tinker Bell (2010), και Οι Muppets (2012).

4. Η Ποκαχόντας είναι η μόνη πριγκίπισσα της Disney βασίζεται σε ένα πραγματικό πρόσωπο

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ταινία της Disney απεικονίζει με ακρίβεια τι συνέβη στην πραγματική ζωή. Το πραγματικό όνομα του Ποκαχόντας ήταν Amonute. Το Pocahontas ήταν απλά ένα ψευδώνυμο που σημαίνει "ζωηρό" ή "άτακτο παιδί." Ήταν παιδί όταν γνώρισε τον Τζον Σμιθ, όχι ενήλικας όπως ήταν αυτός, και φυσικά δεν είχαν ρομαντική σχέση.

5. Στην ταινία «Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας» εμφανίζονται εκατομμύρια βούλες 

Για την ακρίβεια εμφανίζονται περισσότερα από 6.400.000 βούλες  στα σκυλιά στην ταινία.

Disney: Οι αληθινές ιστορίες πίσω από διάσημες ταινίες

6. Το Τέρας έχει τα χαρακτηριστικά πολλών ζώων

Ο σχεδιαστής Glen Keane είπε ότι δημιούργησε χαρακτήρα από την ταινία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» με τα πόδια ενός λύκου, την ουρά ενός σκύλου, το σώμα μιας αρκούδας, το κεφάλι ενός βουβάλου, τα φρύδια ενός γορίλα, το ρύγχος ενός αγριόχοιρου, και η χαίτη ενός λιονταριού.

7. Ο Τσάκι Τσαν έπαιξε δύο δημοφιλείς ρόλους της Disney

Τσάκι Τσαν

Στην κινεζική μεταγλώττιση της ταινίας «Η Η Πεντάμορφη και το Τέρας», ο Τζάκι Τσαν υποδυόταν το Τέρας, καθώς και στην κινεζική εκδοχή της Μουλάν, έκανε τον Κάπτεν Λι Σανγκ. Τραγούδησε και για τους δύο ρόλους.

8. Στον Walt Disney δεν άρεσε η σκηνή με τα σπαγγέτι στο «Η Λαίδη κι ο Αλήτης»

Μπορεί να φαίνεται τρελό, λαμβάνοντας υπόψη ότι η σύντομη σκηνή έχει γίνει εικονική στην ποπ κουλτούρα, αλλά όταν ο Disney άκουσε για πρώτη φορά την ιδέα για δύο σκυλιά μοιράζονται ένα μπολ με σπαγγέτι, ήθελε αρχικά να την κόψει.  Ευτυχώς, ένας εμψυχωτής δημιούργησε μια μακέτα της σκηνής και έπεισε τον Disney να της δώσει το πράσινο φως.

Οι σκοτεινές ιστορίες πίσω από διάσημες ταινίες της Disney

9. Η Χιονάτη κι οι 7 νάνοι ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους

H Disney Αποφάσισε το 1937 να δημιουργήσει την πρώτη ταινία animation μεγάλου μήκους. Αυτή ήταν «Η Χιονάτη κι οι εφτά νάνοι» που κυκλοφόρησε πολλά χρόνια αργότερα. Για πολλά χρόνια είχε κατοχυρώσει την πατέντα Technicolor, που της επέτρεπε να είναι η μόνη εταιρία που μπορεί να γυρίζει έγχρωμες ταινίες.

10. Η αρχική φωνή του Μίκυ Μάους ήταν ο ίδιος ο Disney

Από το 1928 μέχρι και το 1947, πίσω από τοn Μίκυ Μάους κρυβόταν η φωνή του Walt Disney. Ο Disney παράτησε το σχολείο στα 16 του χρόνια για να πάρει μέρος στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Λίγα χρόνια πριν βάλει μπρος τη μεγάλη του ιδέα με τη Disney, πουλούσε ηλεκτρικές σκούπες μαζί με τον αδερφό του, από πόρτα σε πόρτα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top