To 52% των Γάλλων δηλώνουν αντίθετοι στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό

Τι λένε Γάλλοι λοιμωξιολόγοι για το εμβόλιο

 

To 52% των Γάλλων δηλώνουν αντίθετοι στο να εμβολιαστούν, ενώ ένα τρίτο κύμα είναι αναπόφευκτο, σύμφωνα με την λοιμωξιολόγο του νοσοκομείου Σεν Αντουάν του Παρισιού Καρίν Λακόμπ.

Γαλλία: Απαγορεύεται το σκι τις γιορτές - Σε απομόνωση οι παραβάτες

«Κινδυνεύουμε να έχουμε ένα τρίτο κύμα μετά την επιστροφή των διακοπών στο τέλος του χρόνου. Αναρωτιόμαστε και κανείς δεν μπορεί να απαντήσει για την ώρα είναι η ένταση αυτού του τρίτου κύματος. Ελπίζουμε αυτό το τρίτο κύμα να είναι λιγότερο σημαντικό…»

Από την άλλη, ο καθηγητής Ερικ Κομ, επικεφαλής λοιμωδών ασθενειών του νοσοκομείου Πιτιέ Σαλπετριέρ από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του εμβολίου, προειδοποίησε σε συνέντευξη του για πολλές παρενέργειες του εμβολίου Pfizer/ΒioNTech και καλεί τους πολίτες να μη σπεύσουν να κάνουν τα πρώτα εμβόλια.

Γαλλία: Ξεκίνησε η πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων - Τι ανοίγει

Σε επίπεδο παρενεργειών υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στο εμβόλιο Pfizer γιατί υπάρχει μια συχνότητα παρενεργειών που είναι ιδιαίτερα υψηλή, κυρίως στην περίπτωση της δεύτερης δόση και κυρίως στους νέους.

Υπάρχουν περισσότερες παρενέργειες στους νέους απ΄ότι στους ηλικιωμένους και υπάρχουν περισσότερες παρενέργειες μετά τη δεύτερη δόση απ’ ότι στην πρώτη.

Νέες ανακοινώσεις πρόκειται να κάνει το βράδυ της Πέμπτης, ο Γάλλος πρωθυπουργός για τη σταδιακή άρση της καραντίνας. Ενδέχεται σινεμά και θέατρα να μην ανοίξουν μετά τις 15 Δεκεμβρίου, αλλά μετά τις 20 Ιανουαρίου.

της Μαρίας Δεναξά, Παρίσι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top