Γαλλία: Απαγορεύεται το σκι τις γιορτές - Σε απομόνωση οι παραβάτες

Οι γαλλικές αρχές θα κάνουν τυχαίους ελέγχους στα σύνορα- Τι είπε ο Μακρόν

Στο Μεριμπέλ, χειμερινό θέρετρο της Γαλλίας, οι κάτοικοι άναψαν δάδες και σχημάτισαν με αυτές μια μεγάλη φωτεινή καρδιά, με σκοπό να προσελκύσουν τον κόσμο που θέλει να ταξιδέψει, παρά το γεγονός ότι δε θα λειτουργούν τα χιονοδρομικά κέντρα- βίντεο Reuters

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, επιθυμεί περιοριστικά και αποτρεπτικά μέτρα για όσους πάνε στο εξωτερικό για σκι τα Χριστούγεννα. Για αυτές τις περιπτώσεις, οι γαλλικές αρχές θα κάνουν τυχαίους ελέγχους στα σύνορα και όποιος παρανομεί θα υποχρεώνεται σε απομόνωση επτά ημερών, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Κορωνοϊός: Η Γαλλία βγαίνει από το δεύτερο lockdown στις 15 Δεκεμβρίου

Το θαύμα των … Χριστουγέννων, οι Γάλλοι θα το δουν μετά τις γιορτές, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έρχεται και τρίτο κύμα της πανδημίας. 

Κορωνοϊός-Γαλλία: Σε τρεις φάσεις η άρση του lockdown

«Για το σκι στο τέλος του χρόνου, υπάρχει μια διαβούλευση που συνεχίζεται με όλους τους τουριστικούς τομείς του βουνού που καθοδηγείται από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και γνωρίζω την αγωνία των τοπικών εκπροσώπων και των επαγγελματιών. Κάνουμε τα πάντα για να σταθεροποιήσουμε οικονομικά τους εποχικούς γιατί είναι ένα οικονομικό διακύβευμα. Θέλουμε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε το νωρίτερο δυνατό τον Ιανουάριο, όταν θα έχουμε μια ορατότητα» είπε χαρακτηριστικά» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γαλλίας και πρόσθεσε:

«Το σίγουρο είναι ότι ο ιός είναι ακόμη εδώ και κυκλοφορεί. Μπορούμε να πούμε στους συμπολίτες μας και σε όσους έρχονται απ’ όλη την Ευρώπη να πάνε στα χιονοδρομικά κέντρα; Γνωρίζουμε πού συγκεντρώνονται. Το μεσημέρι πρέπει να γευματίσουν κάπου. Συγκεντρώνονται σε μέρη που νοικιάζουν πολλοί μαζί και γνωρίζουμε πως έτσι μολυνόμαστε. Αυτό προσπαθούμε ς να το αποφύγουμε. Γνωρίζω πως είναι ένα στοιχείο καλής θέλησης για να μη θυσιάσουμε τις προσπάθειες  που κάνουμε ο ένας για τον άλλο. Τώρα χρειάζεται ευρωπαϊκή συνεργασία σ’ αυτό το σημείο γιατί δεν είμαστε όλοι ακριβώς στην ίδια γραμμή, όπως είμαστε με τη Γερμανία. Γνωρίζω πως η Ιταλία επίσης είναι σ’ αυτή τη γραμμή και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Μαρία Δεναξά, Παρίσι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top